Κατηγορίες

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τοπικά Διαμερίσματα Λεσινίου, Μάστρου, Νεοχωρίου, Αγίου Ηλία, Ευηνοχωρίου και Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος: «Σταθερός μας στόχος η θωράκιση του τόπου μας»

Υπογράφτηκε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2023 από το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο και τον ανάδοχο η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ» προϋπολογισμού 165.651 Ευρώ.

Το έργο προβλέπει αντιπλημμυρικές εργασίες στα Τοπικά Διαμερίσματα Λεσίνι Οινιάδων, Μάστρου Οινιαδών, Νεοχώρι Οινιάδων Άγιος Ηλίας Αιτωλικού, Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και στην πόλη του Μεσολογγίου. Σημειώνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που έπληξαν κατ’ επανάληψη το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου προκάλεσαν πολλές καταστροφές, και εκτιμήθηκε ότι απαιτούν άμεση αποκατάσταση καθώς επερχόμενες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν επιπλέον προβλήματα και πλημμύρες.

Ο Κώστας Λύρος μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε σχετικά «Ο αγώνας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου μας, ήταν, είναι και θα είναι συνεχής. Με το έργο που υπογράψαμε σήμερα παρεμβαίνουμε σε περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το παρελθόν για να υλοποιήσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες εργασίες προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές».

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από έσοδα του δήμου για εργασίες για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από φυσικά φαινόμενα και θα γίνουν στις παρακάτω περιοχές:

• Στην περιοχή Λεσίνι Οινιάδων (θέση Ράπτη Νίκη) Θα κατασκευαστεί φρεάτιο και δίκτυο αποχέτευσης όμβριων μεγαλύτερης διατομής από την υπάρχων αφού καθαιρεθεί το κατεστραμμένο δίκτυο και αποκατάσταση του τμήματος της οδού.

• Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης με την θεμελίωση του στα όρια του ρέματος στην (περιοχή Φούσκαρη) για την αποφυγή νέας κατολίσθησης . Καθώς και κατασκευή σωληνωτού δικτύου αποχέτευσης όμβριων για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων.

  • Εξυγίανση και κατασκευή σωληνωτού δικτύου αποχέτευσης όμβριων για την διευθέτηση αυτών στα όρια του ρέματος (θέση Σολωμού) καθώς και αποκατάστασης φρεατίου που καταστράφηκε από την τελευταία κατολίσθηση.
  • Αποκατάσταση φρεατίων και δικτύου όμβριων παραπλεύρως της οδού προς νεκροταφείο Μάστρου Οινιαδών.
  • Αποκατάσταση δικτύου όμβριων με φρεατίων που καταστραφήκαν στην οδό εντός σχεδίου Νεοχωρίου Οινιαδών προς Νεκροταφείο (Τσαπραλέικα).
  • Άγιος Ηλίας Αιτωλικού (θέση Κατσαγάνη) θα γίνει τομή ασφάλτου κατασκευή κάθετου φρεατίου και τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης όμβριων που θα απομακρύνουν τα όμβρια ύδατα από όλη την περιοχή ,τσιμεντόστρωση με ελαφρά κλίση προς το χαμηλότερο σημείο για την καλύτερη απορροή και αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος .
  • Κατασκευή δίκτυο όμβριων στην περιοχή Ευηνοχωρίου Μεσολογγίου θέση Μπαλαμπάνη – Ξηρού για την αποφυγή νέου πλημμυρικού φαινομένου. • Κατασκευή δικτύου όμβριων και οριοθέτηση δρόμου στην περιοχή Κανόνι εντός της πόλεως Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην οδο από Μητροπολιτικό Μέγαρο έως κολυμβητήριο Πρεμέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *