Κατηγορίες

Αιτωλικό: Το Τμήμα Περιβαντολογικής Ευαισθητοποίησης συνεδριάζει

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Σήμερα λοιπόν θα πραγματοποιήσουμε μία συνάντηση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Πολ. & Μορφ. Συλλόγου στις 8.00 στην αίθουσα του Πολ. & Μορφ. Συλ. “Το Αιτωλικό” (όπισθεν Δημαρχείου Αιτωλικού)

*ΔΕΝ υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής ή συμμετοχής!

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ιδρύθηκε το 2021, βάση λοιπόν των προδιαγραφών του καταστατικού του Συλλόγου μας, όταν τα άτομα της εθελοντικής ομάδας χρειάστηκαν τη στήριξη ενός φορέα, για να μπορούν πλέον να απαιτήσουν και εγγράφως από το Δήμο και την Περιφέρεια, ότι ήταν αναγκαίο για την αναστήλωση και την συντήρηση του “Καρνάγιου”, όπως επίσης και του χώρου του Καταφυγίου Άγριων Πουλιών στο Λιμανάκι στον οποίο επίσης δραστηριοποιούνταν.

Σκοπός του Τμήματος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις αξίες, τη σημαντικότητα και τα αποθέματα του πολιτισμικού και του φυσικού περιβάλλοντός μας.
Στόχοι του τμήματος και δράσεις που τρέχουν είναι οι εξής:
*Να παραχωρηθεί επίσημα το ξύλινο σκαρί / “Καίκι Αντώνης Χρ. Βλαχόπουλος” από το Δήμο και να δημιουργηθεί ένα μικρό εκθεσιακό καρνάγιο στο χώρο εκείνο με πάσαρες, σταφνοκάρια και γαϊτες, τα οποία θα αναδεικνύουν τη Ναυτική Παράδοση του τόπου μας. Για τη συγκεκριμένη δράση υπάρχουν πολλές ενέργειες που εχουν δρομολογηθεί και θα συζητηθούν στη συνάντηση του τμήματος.

*Δράσεις στο Καταφύγιο Αγριων Πτηνών / “Λιμανάκι”
*Παρεμβάσεις και προτάσεις καλλωπισμού και αναβάθμισης διάφορων σημείων / σημαντικών τοπόσημων της πόλης μας
*Καταγραφή υδρόβιας ζωής της λ/θ Αιτωλικού-Μεσολογγίου
Τέλος, είναι ευπρόσδεκτες από οποιοδήποτε προτάσεις και δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του τμήματος.

Στα πλαίσια του τμήματος λοιπόν προσκαλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *