Κατηγορίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Οι Κοινωνικές Δομές του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο ,με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» στις 5 Δεκεμβρίου , πραγματοποιήσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της σχολικής μονάδας του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 9:00 π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με θέμα:

« Εθελοντισμός – Ανιδιοτελής Προσφορά »

Σκοπός της δράσης ήταν η αφύπνιση των μαθητών και η κατανόηση του εθελοντισμού ως μια πράξη που στηρίζεται καθαρά στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης ,στις καλές προθέσεις, στην συνέπεια και στον σεβασμό.

Για την πραγματοποίηση της δράσης φιλοξενήθηκε στους χώρους της σχολικής μονάδας η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Ε.Ο.Ε.Δ. του Δήμου μας , με Αρχηγό της ομάδας τον Κο Τσιρόγλου Διονύσιο , ο οποίος μίλησε για την προσφορά του εθελοντισμού ως μια σημαντική ανιδιοτελής πράξη και παρουσίασε το εθελοντικό έργο της ομάδας του μέσα από αληθινές έρευνες και δράσεις (οπτικοακουστικό υλικό video-φωτογραφίες ).

Η προσφορά και ο εθελοντισμός αποτελούν ιδανικά και αξίες πέρα από τον εαυτό μας, μας κάνουν να βγαίνουμε για λίγο από τον μικρόκοσμό μας και να σκεφτόμαστε τον διπλανό μας, μας κάνουν να θέλουμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Αυτό μας δίδαξε σήμερα ο Κος Τσιρόγλου Διονύσιος με την ομάδα του και τον ευχαριστούμε για την ενημέρωση .

Ολοκληρώνοντας την δράση , ελπίζουμε να έχει περάσει σε όλους μας το μήνυμα :

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ»

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και τους μαθητές του για την φιλοξενία.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι:

-Κέντρο Κοινότητας: 26313 63425-431
-Κοινωνικό Παντοπωλείο:2631023192

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *