Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Αναγκαιότητα η Στήριξη των Παραγωγών μας 

Αύριο στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Βασικό αίτημα η διεκδίκηση αποζημίωσης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος από την καταστροφική φετινή χρονιά για την ελιά καλαμών ένεκα και της ακαρπίας, καθώς και η εξεύρεση λύσεων στα πάγια αιτήματα των αγροτών μας, ήτοι το κόστος παραγωγής και οι τιμές, το αγροτικό πετρέλαιο, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που καθυστερούν αδικαιολόγητα και οι προβληματικές υποδομές.

Οι ελαιοπαραγωγοί μας βιώνουν τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών και βρίσκονται στα όρια του αφανισμού. Η απόφαση τους να κινητοποιηθούν είναι επιβεβλημένη και μας βρίσκει στο πλευρό τους. Η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους μας αφορά όλους, γιατί αν ο μοναδικός (πλέον)παραγωγικός πυλώνας της περιοχής καταρρεύσει, τότε δεν έχουμε παρόν και μέλλον στην Αιτωλοακαρνανία.

Η αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού της περιοχής μας οφείλει να σταθεί δίπλα τους, όπως και οι πολίτες του Δήμου Μεσολογγίου τους οποίους καλούμε και εμείς με τη σειρά μας να στηρίξουν ενεργά την αυριανή κινητοποίηση.

Στο μέτρο που μας αναλογεί από την πλευρά μας, θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των καίριων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και θα καταθέσουμε ρεαλιστικές προτάσεις – σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους – που θα αφορούν την επόμενη μέρα.

Ήδη έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει δημοσίως ορισμένες από αυτές που αφορούν το δήμο μας, όπως:

*Δημιουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης με έδρα το κέντρο της αγροτικής παραγωγής τις Οινιάδες,στο Νιοχώρι, πλήρως στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό.

*Σύνδεση έρευνας και αγροτικής παραγωγής.

*βελτίωση και συντήρηση του αγροτικού δικτύου.

*Δημιουργία περιβαλλοντικού Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή του Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή.

*Εξεύρεση λύσεων στο δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος των Τ.Ο.Ε.Β.

*ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ και ενίσχυση δημιουργίας μεταποιητικών βιολογικών μονάδων.

Αρχής γενομένης από την αυριανή κινητοποίηση,

Να στηρίξουμε αποφασιστικά τους παραγωγούς και την παραγωγή μας.

Να ξανακτίσουμε την αγροτική μας παράγωγη με την κοινωνία όρθια και παρούσα. 

ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *