Κατηγορίες

Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης της διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ…”ΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ…”

Σε εορταστικό και χαρούμενο περιβάλλον με αισιόδοξη διάθεση οι μικροί μαθητές της πόλης μας απόλαυσαν αφηγηματικές διαδρομές, οι οποίες, μέσα από το παραμύθι και τα λαογραφικά έθιμα, τους οδήγησαν …στο σπήλαιο της Βηθλεέμ.

         " Εν τω σπηλαίω τίκτεται εν φάτνη των αλόγων
         ο Βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων." 

Εμπνεύστηκαν και με τη συνοδεία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών έφτιαξαν ο καθένας τη δική του φάτνη με το νεογέννητο Χριστό.

Με τις γλυκιές γεύσεις των ζαχαρωτών και του χριστόψωμου και τους μελωδικούς ήχους από τα κάλαντα των Χριστουγέννων, που μας είπαν τα παιδιά, έκλεισε το φετινό πρόγραμμά μας.

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την αξιόλογη κα Μάρθα Κοτρώνη- Ζαμπάρα, που μας αφηγήθηκε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι, την Γραμματέα της Βιβλιοθήκης της ΒΕΜ, Μαρία Πουλάκη, Φιλόλογο και το μέλος κα Όλγα Βλαχογιάννη για την πολύτιμη βοήθειά τους καθώς και την Εκπαιδευτικό κα Σαραγκανίδα Παναγιώτα, την δραστήρια Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΒΕΜ, για την πολύτιμη εθελοντική προσφορά της στην επιμέλεια και υλοποίηση του προγράμματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Λύτρας, ενώ η Πρόεδρος κα. Ροδάνθη Φλώρου εκπροσώπησε την Βυρωνική Εταιρεία στα επίσημα Εγκαίνια της Έκθεσης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα με θέμα: ” Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β΄): Οι Πρόσφυγες”, που εγκαινιάσθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, το Σαββάτο 16-12-2023.

Από καρδιάς ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία και πολλές χαρές στα σπιτικά σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *