Κατηγορίες

Οι σχολικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από το Μεσολόγγι των τεχνών και των γραμμάτων

Το τοπικό μας περιβάλλον στο Μεσολόγγι, είναι διαχρονικά πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ξεκινάμε από την τέχνη λοιπόν σήμερα, για να δούμε το τοπικό περιβάλλον μέσα από τα μάτια των ντόπιων καλλιτεχνών. Κι έτσι βρεθήκαμε στην Διέξοδο για τη ματιά του αγαπημένου Ζωγράφου Πάνου Αθανασίου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ακολούθως βρεθήκαμε με την απίστευτη ομάδα του Messolonghi By Locals στον Τοπικό Κόμβο_LocalHUB Hub του φορέα ως συμμετέχοντες στο έργο «ΨΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ» που έχει αναπτύξει ο φορέας.
Εκεί οι μαθητές του τμήματος
εικαστικών της Α’ Λυκείου και η Β’ Λυκείου περιηγήθηκαν στην εικαστική έκθεση του εικαστικού Μεσολογγίτη Βαγγέλη Ρόμπολα με τίτλο «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ».

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε από τον επιμελητή της έκθεσης Αγησίλαο Ρόμπολα, επίσης εικαστικό δημιουργό ο οποίος στη συνέχεια τους μύησε και στην τέχνη της μεταξοτυπίας φτιάχνοντας δικά τους έργα.
Τέλος, είχαν την δυνατότητα να δουν στον 1ο όροφο του κτηρίου φιλοξενείται η έκθεση του αγαπημένου χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη με τίτλο: «ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ “.

Συντονιστής του προγράμματος για το σχολείο μας ο καθηγητής κ. Χρήστος Θεολόγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *