Κατηγορίες

Ολοκλήρωση Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης Κοινωνικών Δομών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών, αλλά και όσων αισθάνονται ακόμα παιδιά και ειδικά τις γιορτινές αυτές ημέρες που διανύουμε είναι σημαντικό να υλοποιούμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις που προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό, παιδία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που υλοποιήθηκε για τα ίδια, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσία του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης & Παραγωγικών Τομέων, Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Μπαλαμπάνη Δημήτριου και περιλάμβανε δωρεάν διαδραστική χριστουγεννιάτικη προβολή ταινίας η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Θεατρολόγο εκπαιδευτικό, κα Στρατηγάκη Κατερίνα, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά μας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα, λαμβάνοντας μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και ενδυνάμωσης. Η προβολή της ταινίας πέρα από την ιδέα της φιλίας ήθελε να περάσει στα παιδιά δυο βασικά μηνύματα: Πρώτον, πως να μαθαίνουμε να ξεπερνάμε τις προκαταλήψεις μας και δεύτερον, πως να βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών και παράλληλα να καλλιεργήσουν την ικανότητά τους να εκφράζονται, να ψυχαγωγούνται και να συνεργάζονται.

Επιπλέον τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να γευτούν γλυκίσματα και χυμούς, να ακούσουν μελωδίες από την φιλαρμονική του Δήμου μας και να λάβουν συμβολικά δωράκια.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Στρατηγάκη Κατερίνα για την συμβολή της στην υλοποίηση της ανωτέρω δράση καθώς επίσης και την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου μας «Χρήστος Καψάλης» που γέμισε με μελωδίες τις καρδιές των παιδιών.

Ευχόμαστε σε όλους να έχουν μια νέα χρονιά ευλογημένη, δημιουργική και τυχερή, μαζί με τις οικογένειές σας κι όλους τους ανθρώπους που αγαπούν.

Και να μην ξεχνούμε πως τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά τι θα πει αγάπη .

Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Οι κοινωνικές δομές λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωράριο λειτουργίας Κοινωνικών δομών: 07:00π.μ-15:00μ.μ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

-Κέντρο Κοινότητας: 2631363425- 2631363431

-Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2631023192

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *