Κατηγορίες

“Σκέψεις και ευχές για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται”

Σε λίγες ημέρες έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Ημέρες “παραδοσιακά” γιορτινές, με πολύχρωμα λαμπιόνια, κάλαντα και μουσικές, γλυκά και παραδοσιακά εδέσματα. Ημέρες ευφορίας και χαλάρωσης.

Όσο όμως και αν θέλουν να μας πείσουν ότι οι ημέρες αυτές είναι μέρες χαράς και υπερκατανάλωσης, κάτι σαν τις γνωστές διαφημίσεις στην τηλεόραση, η πραγματικότητα της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών τους διαψεύδει οικτρά.

Η ακρίβεια εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα. 

Το σαφάρι για την ανεύρεση των “προσφορών” στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων αποβαίνει άκαρπο και το “καλάθι της νοικοκυράς”  είναι πιο άδειο από ποτέ. 

Η συζήτηση για το χρώμα των τιμολογίων της ΔΕΗ χωρίς αντίκρυσμα, αφού όπως και νά’χει πάλι ο καταναλωτής θα πληρώσει πανάκριβα τις επιλογές τους για την ενέργεια και τα καύσιμα. Οι στοιχειώδεις ανάγκες για θέρμανση και κίνηση θυσία στον βωμό της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της “πράσινης ανάπτυξης”. Και αφού

με την ενέργεια “μας τελείωσαν” ετοιμάζονται τώρα να μας δώσουν και την χαριστική βολή με την ιδιωτικοποίηση των νερών, που ουσιαστικά προαναγγέλθηκε.

Το “επι γης ειρήνη” μοιάζει με κακόγουστο αστείο, όταν η χώρα έχει μετατραπεί σε “πεδίο βολής φθηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”, βάζοντάς μας στο επίκεντρο των πολεμικών συρράξεων και συνεπώς, στο κέντρο πιθανών αντιποίνων.

Οι συνήθεις ευχές των ημερών για υγεία, σκοντάφτουν στον πολυδιαφημισμένο Νεο Υγειονομικό Χάρτη και στην συνεχιζόμενη διάλυση του ΕΣΥ με στόχο την ιδιωτικοποίησή του.

‘Οσο για το “καλή πρόοδο” για τα παιδιά μας σημαίνει τι; σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς θέρμανση και ρεύμα, με ταβάνια που πέφτουν; Αλλά βέβαια θα αναβαθμιστούν με την ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Μα καλά, ποιόν κοροϊδεύουν;

Και όμως υπάρχει φως. Και το φως  έρχεται “από την Ελλάδα που αντιστέκεται”.

Αυτό είναι το μήνυμα των ημερών. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μένει ζωντανή μέσα από την συνεχή πάλη και διεκδίκηση. Για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για το μέλλον των παιδιών μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εύχεται σε όλους σας καλές γιορτές και συνεχίζει τον αγώνα οι ευχές για υγεία, ειρήνη και ευτυχία να αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα. Γιατί “μόνο εκείνος που παλεύει το σκοτάδι θά’χει μεθαύριο μερτικό στον δικό του ήλιο”

​​​​​​Βάνα Πατρινού

​​​​​    Δημοτική Σύμβουλος

​​​​​με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *