Κατηγορίες

Κ. Λύρος: «Παραδίδουμε πολύ καλύτερο Δήμο απ’ ότι παραλάβαμε»

Μήνυμα Κώστα Λύρου για το Νέο Έτος

«Παραδίδουμε τον Δήμο πολύ καλύτερο απ’ ότι τον παραλάβαμε/Τούτος ο τόπος μπορεί να βρει το δρόμο του χωρίς να προδώσει τις αξίες του και χωρίς να παραδοθεί»

«Η αλλαγή του χρόνου συμπίπτει με την αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου μας και ως εκ τούτου πέραν των ευχών, δεν μπορεί παρά να έχει και απολογιστικό χαρακτήρα.
Είναι μεγάλη η τιμή να υπηρετεί κανείς τον Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ιδίως όταν ο κύκλος αυτός της προσφοράς κλείνει με την εκπλήρωση μιας σειράς στόχων και επιδιώξεων.

Κόποι σκληρής δουλειάς, οι οποίοι μετρούνται και καταγράφονται όχι μόνο για τις ανιδιοτελείς προθέσεις τους, αλλά και ως προς τα αποτελέσματα τους.
Αποτελέσματα απτά και μετρήσιμα στα οποία περιληπτικά θα αναφερθώ .

Διότι ο Δήμος μας πια μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα στο δρόμο της ανάπτυξης.
Τα θεμέλια μπήκαν γερά και η προοπτική της ευημερίας έχει δρομολογηθεί.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι υπάρχουν πολλά ακόμη για να γίνουν. Όμως η αίσθηση ότι καταφέραμε και βάλαμε ψηλά τον πήχη σε πολλά ζητήματα του Δήμου είναι μια κατάκτηση, που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Με την πολιτική μας βούληση δείξαμε και χαράξαμε το δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Χρειάζεται πλειοψηφία. Η νέα δημοτική αρχή την διαθέτει.

Πρέπει όμως να δείξει και την πολιτική βούληση της.

Η κατάσταση στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παραλάβαμε.

Δώσαμε μάχες με πολλές παθογένειες. Παλέψαμε με προβλήματα άλυτα και τα λύσαμε.
Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες κρίσεις και τα καταφέραμε!

Οπλισμένοι με πείσμα, ταπεινότητα και υπομονή να αντέχουμε και να καταπίνουμε προσβολές, αλαζονείες και προσωπικές στρατηγικές.

Κρατήσαμε το Δήμο μας όρθιο.

Αποκαταστήσαμε το κύρος και την αξιοπιστία του.

Τον εκπροσωπήσαμε με σοβαρότητα, μαχητικότητα και αξιοπρέπεια.

Εκπέμψαμε προς κάθε κατεύθυνση μηνύματα αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και βάλαμε γερές βάσεις ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό σε κάθε ευρώ δημοτικού χρήματος .

Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος γιατί καταφέραμε σε τόσο σύντομο και «σημαδεμένο» χρόνο τόσες σημαντικές παρεμβάσεις, που άλλες έχουν ολοκληρωθεί και άλλες έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση της εισόδου της πόλης, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μεσολόγγι, η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, το αντιπλημμυρικό έργο στην Βίγλα και τον Άγιο Δημήτριο, η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Οινιάδων, η επέκταση του βιολογικού Αιτωλικού, η αγροτική οδοποιία, οι αναβαθμίσεις των γηπέδων μας, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, η ανακατασκευή του Θεάτρου στο Λιμάνι, η συντήρηση του τείχους του Κήπου των Ηρώων, το Τρικούπειο, η παραχώρηση του παλιού Νοσοκομείου.

Διεκδικήσεις πολλών ετών είχαν αίσια κατάληξη και αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες δημοτικές αρχές.

Επίσης εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και δημοπρατούνται σημαντικά έργα όπως το καταφύγιο αδέσποτων, η ανάπλαση των οδών Χατζηκώστα και Κύπρου, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ, τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, το smart city και πολλά άλλα ακόμη.

Επιπλέον έχει ετοιμαστεί το Master Plan του Λιμανιού ώστε να δημοπρατηθεί η ανάπλασή του, έχουν ετοιμαστεί μελέτες για πολλά έργα όπως η αντικατάσταση με Led φωτισμό σε όλο τον Δήμο, ο δρόμος για το Πανεπιστήμιο, η αποχέτευση της Καλλονής, το ενεργειακό πάρκο, η ψηφιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλά ακόμη.

Το ενδιαφέρον μας υπήρξε αληθινό και ανιδιοτελές.

Και έφερε άμεσους καρπούς, παρήγαγε έργο για το οποίο μόνο υπερήφανοι αισθανόμαστε.

Ο ΔΗΜΟΣ μας πλέον διαθέτει τον βηματισμό, τον σχεδιασμό αλλά και τους πόρους για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες.

Προσωπικά θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο και τους Δημότες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Διότι αισθάνομαι ελεύθερος να το κάνω κοιτώντας τους στα μάτια.

Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, αιρετούς και μη και τους συνοδοιπόρους μου, που δουλέψαμε μαζί σκληρά, περάσαμε πολλές δύσκολες ώρες, που μοιραστήκαμε μαζί τις χαρές της επιτυχίας, εκείνους τους εργαζόμενους του Δήμου που πάλεψαν και παλεύουν για το καλό του τόπου μας και τους συνδημότες και φίλους που στάθηκαν δίπλα μου, ενστερνίστηκαν τους σκοπούς μου και πιστεύουν πως τούτος ο τόπος μπορεί να βρει το δρόμο του χωρίς να προδώσει τις αξίες του και χωρίς να παραδοθεί.
Αυτούς που δεν θέλουν ένα Μεσολόγγι πολιορκημένο, αλλά ελεύθερο!

Εύχομαι από καρδιάς ο Δήμος μας τόσο στην επερχόμενη, όσο και στις επόμενες θητείες να διαγράφει πάντα επιτυχίες και να προοδεύει.

Ας είναι το 2024 γεμάτο υγεία και χαρά σε όλους!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *