Κατηγορίες

Ακρίβεια: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα Μητσοτάκη για τα μάτια του κόσμου!

Υπό την πίεση της πραγματικότητας και ενόψει των Ευρωεκλογών και αφού η «ακρίβεια» έμεινε εκτός ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός επιχειρεί εδώ και μία εβδομάδα να την χειριστεί επικοινωνιακά.

Το εύρημα Μητσοτάκη πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, κατέρρευσε παταγωδώς και όλο και περισσότερο μειώνεται η αναφορά στους εξωγενείς παράγοντες διαμόρφωσης των τιμών από το κυβερνητικό λεξιλόγιο.

Η πραγματικότητα χτύπησε στην κυριολεξία τα νοικοκυριά και καμία τηλεόραση και καμία δήλωση Σκρέκα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πολίτη μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή μπροστά στους λογαριασμούς ρεύματος.

Στο κυβερνητικό λεξιλόγιο εντάσσονται όλο και περισσότερο οι λέξεις «πρόστιμο» και «αισχροκέρδεια» λέξεις που έως σήμερα ήταν απαγορευμένες αφού έριχναν ευθύνες στους επιχειρηματίες.

Βεβαίως ακόμα και τα «πρόστιμα» που έπεσαν ήταν κλάσματα μπροστά στα τεράστια έσοδα των επιχειρηματιών ενώ ακόμα και η κυβέρνηση επωφελείται συνέχεια, τόσο λόγω της σχέσης της με τους επιχειρηματίες όσο και μέσω ΦΠΑ, γεμίζοντας τα κρατικά ταμεία προσφέροντας μεγάλη χαρά σε όσους γαλάζιους «διαχειρίζονται» απευθείας αναθέσεις.

Βέβαια η λέξη «αισχροκέρδεια»  συνοδεύεται συχνά με τη λέξη «καρτέλ» δηλαδή τη συμφωνία μεταξύ ομογενών επιχειρήσεων, την «εναρμόνιση τιμών».

Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση απαντά σήμερα Τετάρτη 10/1/2024 και μετά από σχεδόν δύο χρόνια μιας ξέφρενης ανόδου των τιμών με σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ανακοινώσει επιμέρους διευθετήσεις, όπως για παράδειγμα το βρεφικό γάλα.

Είναι βέβαιο πως θα ακούσουμε βαρύγδουπα λόγια και τυμπανισμούς που θα σιγήσουν αμέσως μετά.

Μαζί μπορεί να ακούσουμε και για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που ακολουθούν την κυβερνητική «απάτη» μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής και μικρότερες αυξήσεις ή απλά «εικονικές» αυξήσεις.

Μια πρόγευση μας έχει δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ο οποίος πρόσφατα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τιμή του βρεφικού γάλακτος μάσησε τα λόγια του αλλά απέφυγε να μιλήσει πλέον για εισαγόμενη ακρίβεια αρκούμενος να μιλήσει για τα πρόστιμα και τους ελέγχους…

Βεβαίως όλα αυτά έρχονται κατόπιν εορτής και χωρίς καμία πρόθεση μείωσης των εσόδων των επιχειρηματιών.

Πυροτεχνήματα ως απάντηση στην αγανάκτηση των πολιτών.

documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *