Κατηγορίες

Κώστας Λύρος: Απογοητεύει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος δεν ξεκινά καλά….

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να αναλάβει τα καθήκοντά  και συνεχίζει μια τακτική που γνωρίζει καλά, δυστυχώς όμως τυγχάνει βλαβερή για το δήμο.

Είναι η τακτική των σκιών, της μετάθεσης ευθυνών, του αποπροσανατολισμού και της στρέβλωσης των γεγονότων.

Είναι άκρως απογοητευτικό όταν μια νέα δημοτική αρχή, η οποία μάλιστα ευαγγελιζόταν τις νέες αντιλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταφεύγει σε ξεπερασμένες τακτικές άμυνας και αυτό πριν καλά – καλά αποκτήσει τον έλεγχο της διοίκησης.

Την πέμπτη κιόλας μέρα εμμέσως πλην σαφώς φανερώνει την αδυναμία της να διαχειριστεί  ζητήματα του Δήμου μας και βγάζει από τα σεντούκι της την μέθοδο της αποπομπής των ευθυνών, πριν καν τις αναλάβει! 

Για όλα όσα ο νέος Δήμαρχος αναφέρει αορίστως για δημιουργία εντυπώσεων, υπάρχουν συγκεκριμένες και αναλυτικές απαντήσεις. 

Κάποιες από αυτές έχουν αναφορά :

.- Στην  άρνηση και καταψήφιση επί 4 φορές από τον κ. Διαμαντοπουλο της πρότασης μεταρρύθμισης του οργανογράμματος του Δήμου, που στόχευσε στην πιο ευέλικτη λειτουργία του και στην καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων οι οποίοι «προστατεύονται» από ένα αναχρονιστικό και ανεπαρκές σύστημα. Καταγράψαμε τις ανάγκες, το επεξεργαστήκαμε, το φέραμε προς ψήφιση, αλλά τα συμφέροντα το πολέμησαν. Μαζί τους και ο κ. Διαμαντόπουλος.

– Στην για 2 φορές καταψήφιση του κ Διαμαντόπουλου της πρότασης μας για κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμούπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας που ήταν η μόνη οριστική λύση στο ενεργειακό ζήτημα.

– Στην διαχρονική άρνηση του κ. Διαμαντόπουλου να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης από το Δήμο για αποπληρωμή των οφειλών των Νομικών προσώπων. Οφειλές που δεν δημιουργήσαμε αλλά κληρονομήσαμε από την δημοτική αρχή της οποίας ήταν μέλος επί διετία ο κ. Διαμαντόπουλος .

Η πολιτική ευθύνη της ανεπάρκειας για τη συντήρηση των οχημάτων ανήκει  και αποδόθηκε στον συγκεκριμένο  αντιδήμαρχο, που ήταν  υπεύθυνος και «ειδικός» σε αυτά και ο οποίος γι’ αυτό βρήκε καταφύγιο στην ασυλία του κ. Διαμαντοπούλου

Πέφτουν οι μάσκες……..

Τα προβλήματα στο ΔΗΜΟ ήταν πολλά και ποτέ δεν θα επιλυθούν όλα. Άλλα θα λύνονται, αλλά θα δημιουργούνται.

Με σειρά προτεραιότητας λύσαμε και δρομολογήσαμε τις λύσεις στα περισσότερα και σοβαρότητα όπως το ΧΥΤΑ, Ύδρευση , Βιολογικοί, αγροτικοί δρόμοι, Μαρίνα, Λιμάνι, Τρικούπειο, παλιό Νοσοκομείο

Και όλα αυτά με την εναντίωση  του κ. Διαμαντόπουλου και χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ! 

Και θα λύναμε και άλλα,  αν μας άφηναν… 

Αλλά η επιτυχία στον τόπο μας για κάποιους θεωρείται κακό  πράγμα και θέλουν να βάζουν εμπόδια.

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος δεν ξεκινά καλά….

Είτε λόγω απειρίας, είτε άγνοιας,  είτε λόγω χαρακτήρα, συνεχίζει και μετεκλογικά να είναι τοξικός και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον του Δήμου θα είμαστε δίπλα του στα καλά και απέναντι σε αλαζονείες και μετάθεση ευθυνών. 

Πήραν την εντολή να διοικήσουν, ας ξεκινήσουν να το πράττουν.

Εκ του Γραφείου Τύπου Συνδυασμού« Δημιουργικής Ανατροπής»

Κώστας Λύρος

(Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου 2019-2023)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *