Κατηγορίες

Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Με την ευκαιρία των αγώνων του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συμμετέχοντας στο προπονητικό camp, στην Τουρλίδα Μεσολογγίου, διδάσκοντας τους μικρούς ιστιοπλόους τεχνικές και μυστικά της αγωνιστικής ιστιοπλοϊας.

Ο Τάσος Μπουντούρης, κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος, παγκόσμιος πρωταθλητής, με πολλαπλές διακρίσεις στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, δίκαια κατατάσσεται στην κορυφή του ιστιοπλοϊκού αθλήματος.

Η συμμετοχή του σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες με τρεις διαφορετικές κλάσεις σκαφών είναι εντυπωσιακή, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 αποτελεί την απογείωση της ιστιοπλοϊκής του καριέρας.

  • 1980, Μόσχα (SOLING), 3η Ολυμπιακή θέση
  • 1984, Λος Άντζελες (SOLING), 6η Ολυμπιακή θέση
  • 1996, Ατλάντα (STAR), 4η Ολυμπιακή θέση

Το γεγονός ότι ο Τάσος Μπουντούρης επέλεξε να επισκεφθεί το σημείο στην είσοδο της Ιερής Πόλης, όπου αναγράφεται “κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου“, αντικατοπτρίζει τη συναισθηματική σύνδεσή του με την ιστορία και το πνεύμα του τόπου.

Ο αγώνας των Μεσολογγιτών εναντίον των Οθωμανών πολιορκητών και η θυσία τους, συγκλόνησε την ανθρωπότητα.

Εντυπωσιάστηκε από τη φυσική ομορφιά της περιοχής Τουρλίδας αξιολογώντας την ως την πλέον κατάλληλη για σοβαρούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο άμεσο μέλλον.Συνεχάρη τον Πρόεδρο και τους εθελοντές-μέλη του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, υποσχόμενος ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους προς όφελος της ανάπτυξης του ναυταθλητισμού στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *