Κατηγορίες

Απαράδεκτη η όποια υποβάθμιση των δικαστηρίων της Αιτωλ/νίας.

Ανακοίνωση για την υποβάθμιση των Δικαστηρίων Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Απαράδεκτη η όποια υποβάθμιση των δικαστηρίων της Αιτωλοακαρνανίας. Θα μας βρει όλους απέναντι

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ωθεί την Αιτωλοακαρνανία σε περιδίνηση. Οι φημολογούμενες αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με το νέο δικαστικό χάρτη στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, περιλαμβάνουν την κατάργηση του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Μεσολογγίου, του Ειρηνοδικείου Αγρινίου, του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου, του Ειρηνοδικείου Βάλτου, του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας.

Οι βίαιες αυτές αλλαγές, πλήττουν ευθέως την καθημερινότητα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας. Προκαλούν εμπόδια στο δικαίωμα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας για άμεση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Υποβαθμίζουν την τοπική οικονομία του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, της Αμφιλοχίας, της Βόνιτσας και θέτουν σε αμφιβολία το επαγγελματικό μέλλον των δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, επιμελητών κλπ. Οι εξαγγελίες για περιφερειακές έδρες Πρωτοδικείου σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο είναι πλήρως αόριστες και δεν συνοδεύονται από καμία διασφάλιση για το μέλλον των Υπηρεσιών αυτών.

Τα δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλεται να παραμείνουν στη σημερινή τους λειτουργία, όπως επιτάσσει η γεωμορφολογία του Νομού και η ανάγκη για άμεση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Αναγκαία και αυτονόητη η λειτουργία του Εφετείου στο Αγρίνιο, των Πρωτοδικείων Αγρινίου και Μεσολογγίου , των Ειρηνοδικείων Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Βάλτου και Βόνιτσας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και των Δικηγορικών Συλλόγων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *