Κατηγορίες

Ολέθριο λάθος η κατάργηση του ιστορικού Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου 

Ξεπερνά τα όρια της λογικής η ενδεχόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου με ολέθριες συνέπειες και ολέθριες ευθύνες

Οι διοικούντες την πόλη και γενικά οι πολιτικοί ταγοί του τόπου έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες;

Ενάμιση μήνα μετά τις επισκέψεις των ξένων τεχνοκρατών στο Μεσολόγγι, όπου ως δημοτική αρχή υπερασπιστήκαμε σθεναρά την αναγκαιότητα διατήρησης του Πρωτοδικείου, και τα θετικά μηνύματα που ακολούθησαν, τώρα φαίνεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός συντριπτικού χτυπήματος στην πόλη και τον δήμο μας, παρότι μια εβδομάδα πριν σε δελτία Τύπου αναφερόταν ότι το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου διατηρείται.

Οι δικαστικές δομές στην πόλη μας οι οποίες λειτουργούσαν υποδειγματικά επισήμως από το 1834 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να καταργηθούν!

Η τεράστια ανάγκη διατήρησης του Πρωτοδικείου στην πόλη μας όμως δεν εδράζεται μόνο σε ιστορικούς λόγους ή ένεκα του ότι το Μεσολόγγι είναι πρωτεύουσα του Νομού. 

Επιχειρήματα που θα έπρεπε να είναι όχι μόνο σεβαστά, αλλά αυτονοήτως και ένεκα αυτών να παύεται κάθε συζήτηση, είναι και λόγοι ουσίας που έχουν να κάνουν με την δικαστική ύλη που διεκπεραιώνει το ιστορικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου. 

Ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα και σαφώς με πολύ μεγαλύτερο όγκο εργασίας από άλλα που παραμένουν. Καθημερινά μαθαίνουμε τέτοιες ειδήσεις από άλλες περιοχές που συνοδεύονται μάλιστα και από ανακοινώσεις των κατά τόπους βουλευτών ότι «κατάφεραν» να κρατήσουν τις δικαστικές δομές.

Η απευκταία κατάργηση του Πρωτοδικείου θα σημάνει την μεγαλύτερη υποβάθμιση της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου την τελευταία δεκαετία!

Στο γενικότερο πνεύμα συρρίκνωσης και περιορισμού το Μεσολόγγι οφείλει να αντισταθεί και να υπερασπιστεί  τα δικαιώματα του με μαχητικότητα.

Με αυτή την μαχητικότητα που υποδείξαμε ως δημοτική αρχή όταν

– πετύχαμε μην διασπαστεί η Ιερή ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

– πετύχαμε να ανοίξει το ιστορικό 2/39 στρατόπεδο Ευζώνων 

– πετύχαμε να παραχωρηθεί το παλιό Νοσοκομείο 

– πετύχαμε να προστατευθεί η πόλη από τα προβλήματα των μεταναστών

Προξενεί  εντύπωση ότι τα επίσημα όργανα του Δήμου παραμένουν σιωπηλά.  

Αρνούμαστε να πιστέψουμε πως μια περιοχή 100.000 ανθρώπων από τη Ναυπακτία έως το Ξηρόμερο που εξυπηρετείται δικαστικά τα τελευταία 190 χρόνια από το Μεσολόγγι δεν τυγχάνει της δέουσας μαχητικότητας.

Καλούμε τους έχοντες νωπή  εντολή διοίκησης του τόπου να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης της υπόθεσης.

Και είμαστε έτοιμοι μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις, φορείς συλλόγους κ.λπ. να αναλάβουμε πρωτοβουλία υπεράσπισης των δικαίων αιτημάτων της Ιερής μας Πόλης.

Και όσοι προσβλητικά  υπερηφανεύονταν ότι κρατούν τα «κλειδιά της πόλης» οφείλουν ΤΩΡΑ με όλες τις δυνάμεις τους να τα υπερασπιστούν … εκτός αν ήδη τα έχουν παραδώσει!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *