Κατηγορίες

Περιφερειακή Σύσκεψη ΑΔΕΔΥ στο Αγρίνιο – Πρόγραμμα Δράσεων

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ των α/θμιων σωματείων των νομών Αχαϊας, Αιτ/νίας και Ηλείας την Δευτέρα 22/1/2024 και ώρα 18.00 στο Αγρίνιο στο Ξενοδοχείο IMPERIAL με θέμα για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναλυτικά:

Ελλάδας  

Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία

Περιφερειακή Σύσκεψη στο Αγρίνιο

22 Ιανουαρίου 2024, στο Ξενοδοχείο Imperial (Δροσίνη 82)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της 18ης Δεκεμβρίου, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου για την πραγματοποίηση – στο επόμενο διάστημα –Γενικής Απεργίας μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αποφάσισε τα εξής:

1. Να επικοινωνήσει με τη Γ.Σ.Ε.Ε. έτσι ώστε να υπάρξει συνεννόηση και κοινή προσπάθεια για την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας, με κεντρικό ζήτημα τηνακρίβεια και τους μισθούς. (Ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στη ΓΣΕΕ)

2. Να προχωρήσει στην πραγματοποίησηδράσεων σε τοπικό, περιφερειακό καικεντρικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων, σε ολόκληρη τη χώρα, για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Γενικής Απεργίας (Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας) για πραγματικές αυξήσεις στουςμισθούς και όχι αυξήσεις κοροϊδίαόπωςαυτές που ψήφισε η κυβέρνηση και που είδαμε όλοι με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2024. Αυξήσεις της τάξης των 37  45€ τον μήνα, μετά από 14 χρόνια πρωτοφανών περικοπών.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο σε ό, τι αφορά τους μισθούς είναι το παρακάτω:

1. Οριζόντια αύξηση 10στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ τηςανεργίας

6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινήςεργασίας

3. Με βάση τα παραπάνω, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική περιφερειακή σύσκεψη στελεχώνΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Ξενοδοχείο Imperial (Δροσίνη 82) την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.00. Στην σύσκεψη καλούνται να λάβουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των περιοχών: ΑιτωλοακαρνανίαςΑχαΐαςΗλείας.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ θα επισκεφθούν εργασιακούς χώρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ενημέρωση των συναδέλφων εργαζομένων.

• Καλούμε τις Ομοσπονδίες  μέλη τηςΑΔΕΔΥ αφενός μεν να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις παραπάνω δράσεις, αφετέρου δε να λάβουν και οι ίδιες μέροςμε κλιμάκιά τους τόσο στις συσκέψεις, όσο και στις επισκέψεις στουςεργασιακούς χώρους.

Ταυτόχρονα, καλούμε τις ομοσπονδίεςνα μας ενημερώσουν εγγράφως για το δικό τους πρόγραμμα δράσεων –κινητοποιήσεων, το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε αφενός μεν να τις στηρίξουμε, αφετέρου δε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο προγραμματισμός.

• Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα, καθώς και τους Γενικούς Συμβούλουςτης ΑΔΕΔΥ να ενημερώσουν άμεσα όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής τους για τα παραπάνω και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία τόσο των συσκέψεων, όσο και ολόκληρου του προγράμματος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *