Κατηγορίες

Ι.Π. Μεσολογγίου …  Πρωτεύουσα μόνο κατ’ όνομα;

   Η  Ι.Π. Μεσολογγίου ως Παγκόσμιο Σύμβολο Ελευθερίας και Αυτοθυσίας  από συστάσεως του Νεοελληνικού κράτους είναι Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  (σήμερα  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας). 

Ως εκ τούτου δικαιούται τουλάχιστον όσα δικαιούνται και οι υπόλοιπες Πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας.

Δικαιούται να είναι το Διοικητικό κέντρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και όχι να αποψιλώνεται και να συρρικνώνεται διαρκώς.

         Ενδεχομένως  η Ι.Π. Μεσολογγίου να μην είναι το οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, ενδεχομένως να μην έχει ακόμη την τουριστική ανάπτυξη άλλων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας αλλά δεν παύει όπως αναφέραμε προηγουμένως να είναι ένα Παγκόσμιο Σύμβολο, δεν παύει να είναι η Πρωτεύουσα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ως Πρωτεύουσα να δικαιούται από την Πολιτεία όσα απορρέουν από αυτό το γεγονός.


          Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς και διαχρονικής ασέβειας και απαξίωσης της Πολιτείας έναντι της 

Ι.Π. Μεσολογγίου.


          Σταχυολογώντας αναφέρω ενδεικτικά:

• Σχέδιο Καποδίστριας και σχέδιο Καλλικράτης για την Διοικητική διαίρεση της χώρας. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είναι ο μοναδικός Δήμος Πανελλαδικά που συρρικνώθηκε εδαφικά και πληθυσμιακά σε όρια μικρότερα από αυτά της αντίστοιχης Επαρχίας του.

• Κλείσιμο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, παρότι ήταν το δεύτερο καλύτερο αξιολογημένο Τ.Ε.Ι. της χώρας και διαθέτει το μεγαλύτερο campusΠανελλαδικά.

• Απώλεια Εφετείου και άλλων Διοικητικών υπηρεσιών.

• Κλείσιμο στρατοπέδου Μεσολογγίου, μέχρι πρότινος.

• Πιθανολογούμενη κατάργηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

• Και τώρα σχεδιασμός για κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου στα πλαίσια του νέου Δικαστικού χάρτη της χώρας.


      Είναι αυτονόητο το χρέος της Πολιτείας να νομοθετεί με σύνεση, σοφία, δικαιοσύνη και σεβασμό και να αντιμετωπίζει και την

Ι.Π. Μεσολογγίου ως Πρωτεύουσα.


     Είναι αυτονόητο το δικό μας χρέος να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και να διεκδικούμε αυτά που ο τόπος μας δικαιούται.

Φώτης Σκληρός 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *