Κατηγορίες

Δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Γέμισε η πλατεία και οι γύρω δρόμοι από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε αντιδρώντας στο κλείσιμο του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.

Υπάλληλοι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, τοπικοί φορείς, καθηγητές, μαθητές συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, έδωσαν ισχυρό παρόν ζητώντας να παραμείνει ανοιχτό και επανδρωμένο πλήρως το Πρωτοδικείο στην πρωτεύουσα του νομού, που όπως τόνισαν οι ομιλητές, είναι επιβεβλημένο για πολλούς υπαρκτούς λόγους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, εξυπηρετεί εκτός από τον Δήμο της Ιερής Πόλης, τον Δήμο Ναυπακτίας και τον Δήμο Ξηρομέρου, με συνολικό πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Οι ομιλητές που απαρτίζονταν από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, από τις Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις του δήμου, τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, τον αντιδήμαρχο Ναυπάκτου κ.α., έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο Νόμο, ο οποίος ορίζει την ανάγκη λειτουργίας Πρωτοδικείου σε πληθυσμό 100.000 κατοίκων και μάλιστα υποχρεωτικά στην πρωτεύουσα του Νομού. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις πληρούνται πλήρως στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν γίνεται αποδεκτή η απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της πόλης του Μεσολογγίου κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, μαζί με τους δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησης, εκθέτοντας του τα επιχειρήματα και τις αντιδράσεις των ίδιων όσο και των δημοτών τους.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε στην χώρα κατά το έτος 1834 και έχει ιστορική αξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *