Κατηγορίες

Η Νέα Αριστερά Αιτωλ/νίας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Η Νέα Αριστερά στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας και ειδικότερα της Αιτωλοακαρνανίας που αυτό το διάστημα δίνουν την δική τους μάχη απέναντι στην ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου, στην οποία οδηγούν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η μάχη τους, μαζί με την μάχη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες, οι έμποροι των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων είναι και μάχη όλων μας για το σήμερα αλλά κυρίως για το μέλλον της χώραςμας.

Ο αγροτικός κόσμος σε όλη την χώρα αλλά και στο νομό μας διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής που έχει γίνει κυριολεκτικά δυσβάταχτο από τις συνεχείς και εν πολλοίς αδικαιολόγητες αυξήσεις (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνιατρικά φάρμακα, ζωοτροφές, ενέργεια, γεωργικά εργαλεία και άλλα υλικά. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν γενναία επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο, διεκδικούν την καταβολή αποζημιώσεων και των ενισχύσεων που δικαιούνται.

Οι αγρότες του νομού μας είτε ζούν στην περιοχή της παραχελωιτιδας είτε στις περιοχές του κάμπου του Αγρινίου μαζί με τους κτηνοτρόφους του Βαλτου-Αμφιλοχίας, του Ξηρομέρου ή της Ορεινής και πεδινής Τριχωνίδας έχουν κοινά προβλήματα και κοινό αγώνα.

Τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συμμετέχουν μαζικά και ενεργά σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις. Αταλάτευντα χωρίς αστερίσκους ή άλλες πολιτικές σκοπιμότητες συστρατευόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους έτσι ώστε να κατακτηθούν μόνιμες και βιώσιμες λύσεις. Λύσεις στα προβλήματα που βεβαίως και εν τοις πράγμασιδεν αφορούν μόνο τους ίδιους τους αγρότες αλλά όλη την κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτά καλούμαστε και θα συμμετάσχουμεμαζικά και μαχητικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται την Τρίτη 30 Γενάρη στις 11 π.μ. στο στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου και την Τετάρτη (11.30 π.μ.) στη διασταύρωση του κόμβου Βόνιτσας – Λευκάδας, για το στήσιμο μπλόκου.

Γραφείο Τύπου Νέας Αριστεράς Αιτωλοακαρνανίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *