Κατηγορίες

Η «θέση» του Μητροπολίτη για τον δικαστικό χάρτη Αιτωλ/νίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός σχετικά με τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο νόμου του νέου δικαστικού χάρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προ ημερών προέβην σε δημόσια δήλωση, με την οποία εξέφρασα την άποψη ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το Πρωτοδικείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Με την παρούσα, πληροφορηθείς ότι στο σχέδιο νόμου του νέου δικαστικού χάρτη προτείνεται η κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, εκφράζω την ίδια έντονη δυσαρέσκειά μου και την πλήρη αντίθεσή μου σε μία τέτοια ενέργεια.
Όπως είναι γνωστό και το Πρωτοδικείο Αγρινίου, εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, με τεράστιο όγκο υποθέσεων (πολιτικών και ποινικών). Λειτουργεί σε ένα σύγχρονο κτίριο, πρόσφατα ανακαινισμένο, όπου στεγάζεται και το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ώστε να κρίνεται και γι’ αυτό επιβεβλημένη η διατήρησή του, με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της απονομής της δικαιοσύνης και την ομαλή, χωρίς ταλαιπωρία, προσφυγή των πολιτών σε αυτή.
Φρονώ ότι η γεωγραφική ιδιομορφία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλει την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων, τόσο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου όσο και της πόλεως του Αγρινίου, και καλώ τους Φορείς και των δύο αυτών πόλεων και κυρίως τους Δικηγορικούς Συλλόγους τους, να συμβάλλουμε όλοι μαζί ενωμένοι προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων, γεγονός το οποίο λειτουργεί καταφανώς προς όφελος της δικαιοσύνης.
Δηλώνω και πάλι, ότι θα είμαι παρών και θα συμβάλλω με κάθε τρόπο από το θεσμικό μου ρόλο στην διατήρηση των δύο Πρωτοδικείων του Νομού μας, τόσο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όσο και της πόλεως του Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *