Κατηγορίες

Δικαστ. Υπάλληλοι Μεσολογγίου: Θλίψη από την στάση του Αγρινίου

Με θλίψη ακούμε επί σειρά ημερών τόσο από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κο Νικάκη, όσο και από τον Δήμαρχο Αγρινίου κο Παπαναστασίου, απαράδεκτες δηλώσεις, παραινέσεις, σχόλια και υπαινιγμούς εναντίον της Ι.Π. Μεσολογγίου και του μεγάλου Πρωτοδικείου μας, που καθόλου δεν συνάδουν με το ήθος και την αξιοπρέπεια που οι επίσημοι θεσμοί της οιασδήποτε πόλης πρέπει να υπηρετούν.

Εχουμε γίνει όλοι αυτήκοοι μάρτυρες διαμέσω του ηλεκτρονικού τύπου, του Δημάρχου Αγρινίου και του Προέδρου του Δ.Σ. Αγρινίου, να απομειώνουν με απαξιωτικούς και απαράδεκτους ισχυρισμούς την Ι.Π. Μεσολογγίου, χαρακτηρίζοντάς την «χωριό», δηλώνοντας «αρκετά με το Μεσολόγγι» απαξιώνοντας χωρίς αιδώ την ιστορικότητά της και ευτελίζοντας το μεγάλο, ισχυρό, ιστορικό Πρωτοδικείο της πόλης μας, χαρακτηρίζοντάς το «αποθήκες», «απαρχαιωμένες, άθλιες και παρατημένες εγκαταστάσεις».

Υπενθυμίζουμε ότιΤόσο η πόλη του Αγρινίου όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, ως εκπροσωπούνται, υποστήριξαν όλως προσφάτως στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο της 22-1-2024, την ανάγκη παραμονής αμφοτέρων των Πρωτοδικείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ως έχουν.

Την ίδια ακριβώς θέση υπεστήριξαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο η πόλη του Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός της Σύλλογος, όσο και ο Σύλλογός μας.

Πλην όμως, οι ως άνω αρχές του Αγρινίου επικαλούμενες κάποιες «διαρροές» και προσωπικές τους επισκέψεις (;;;) στα υπουργικά γραφεία, αίφνης αλλάζουν «ρότα» και επιτίθενται αναίσχυντα στην πόλη του Μεσολογγίου, στο Πρωτοδικείο της και κατ επέκταση στους πολίτες της.

Aποκρούομε μετά βδελυγμίας κάθε απαράδεκτο ισχυρισμό περί δήθεν πληθυσμιακής διαφοράς των δύο πόλεων ως προς το δίκαιο αίτημα της πόλης του Μεσολογγίου για διατήρηση του Πρωτοδικείου της.

Ιδίως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγρινίου, γνωρίζει απόλυτα ότι το μέγεθος ενός Πρωτοδικείου εξαρτάται από την Δικαστική του Περιφέρεια, την έκτασή της και τον πληθυσμό που εξυπηρετεί.

Κατά τα άνω, ιδίως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγρινίου (χωρίς να «συγχωρείται» δήθεν άγνοια του Δημάρχου Αγρινίου) ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι η Δικαστική Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, εκτείνεται από τον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας και την Ναυπακτία εν γένει, έως όλα σχεδόν τα λιμάνια του νομού, έως και το Ξηρόμερο και τον ορεινό όγκο αυτού, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Δήμου Μακρυνείας και Αρακύνθου, δηλαδή εδαφικά εξυπηρετεί το ήμισυ –ίσως και παραπάνω- της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.

Ομοίως οι ως άνω γνωρίζουν ότι το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου εξυπηρετεί πληθυσμιακά 96.000 πολίτες της Αιτ/νίας, ενώ το Πρωτοδικείο Αγρινίου (παρά τον υδροκεφαλισμό της πόλης) εξυπηρετεί κατ’ ελάχιστον παραπάνω, δηλαδή 116.000 πολίτες(σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της απογραφής έτους 2021). Από πού κι ως πού λοιπόν ακούγεται ότι εξυπηρετούνται 160.000 άτομα από το Αγρίνιο;

Ομοίως αποκρούουμε όλους του απαράδεκτους ισχυρισμούς περί «στάβλων», «αποθηκών» και λοιπών απαξιωτικών σχολίων για το κτίριο του Πρωτοδικείου μας.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο –αν όχι κατασυκοφαντικό- να αποπειράται και δη με «ευθύνη του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου»(πηγήagriniopress δημ. 29/1/2024), η απαξίωση του κτιρίου του Πρωτοδικείου μας, με κατασκευασμένα και προβοκατόρικα βίντεο που μόνον τον γέλωτα προκαλούν. Είναι αστείο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου να προσλαμβάνει (προφανέστατα) επαγγελματία βιντεολήπτη με ευρυγώνιους φακούς, ειδικούς φωτισμούς και άλλα τρικ μετά μεγαλειώδους μουσικής να αποδείξουν την «λαμπρότητα» του κτιρίου τους και παραλλήλως «πράκτορες Θου-Βου» σε ειδική αποστολή, να καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ανεκμετάλλευτους και βοηθητικούς χώρους του Πρωτοδικείου μας όπου δεν έχουν πρόσβαση πολίτες ή δικαστές, με λήψεις σκοτεινές και μικρές και μάλιστα με συνοδεία μουσικής!!!!!

Πραγματικά μένουμε έκπληκτοι!!!! Δεν περιμέναμε ποτέ μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με τους δικηγόρους του Αγρινίου να προσβαλλόμεθα ευθέως, ιδίως καθώς οι δικηγόροι Αγρινίου εξυπηρετούνται άριστα όλα αυτά τα χρόνια, δικάζουν πλήθος υποθέσεωνκάθε δικαιοδοσίας στο Πρωτοδικείο μας και αντιθέτως εδήλωναν πλήρως ικανοποιημένοι από την λειτουργία του Πρωτοδικείου μας και τις κτιριακές του εγκαταστάσεις.

Και τελικάΕάν η ιστορία δεν έχει τόση σημασία και την απαξιώνετε δημοσίως και χωρίς αιδώ, τότε προς τί η προσπάθεια να «θεμελιώσετε» όλως ανεπιτυχώς την ιστορικότητα του Βραχωρίου (;;;) με δήθεν αναφορά για δημιουργία πρώτου Δικαστηρίου στο Βραχώρι(;;;;!!!!!).

Για διευκόλυνση όλων σας και κυρίως ενημέρωσή σας, πολύ απλά διαβάστε: «Η Δικαιοσύνη στο Μεσολόγγι 1821-1826» του επιτ. Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και επιφανούς Μεσολογγίτη, Σπύρου Αθ. Κανίνια.Θα σας κάνει σοφότερους η μελέτη μιαςεμπεριστατωμένης μελέτης επί του θέματος της ίδρυσης δικαστηρίων στην περιοχή μας ….

Εκ του Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *