Κατηγορίες

Περιοδεία στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Επίσκεψη πραγματοποίησε χτες στην Αιτωλοακαρνανία ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συνοδευόμενος από μέλη του κόμματος, τον βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας κ. Μίλτο Ζαμπάρα και τον υποψήφιο βουλευτή κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστα Ταφλανίδη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Ξενάκη, πραγματοποίησαν σειρά επαφών με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων ενώ επισκέφτηκε και μία Μονάδα Συσκευασίας Ψαριών.

Ειδικότερα το πρόγραμμα του κυρίου Κόκκαλη συμπεριλάμβανε:

Επίσκεψη στο Νεοχώρι όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των Συνεταιρισμών Νεοχωρίου -βιοκαλλιεργητών Ελιάς και εσπεριδοειδών-

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την μονάδα συσκευασίας ψαριών ΣΑΩ ΑΒΕΕ, έξω από το Νεοχώρι Μεσολογγίου, όπου συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της μονάδας και παρακολούθησε δια ζώσης, την διαδικασία συσκευασίας των ψαριών.

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφτηκε στη συνέχεια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, όπου είχε αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα του συνεταιριστικού κινήματος, ειδικότερα για τα ζητήματα και τα οικονομικά θέματα που έχει αντιμετωπίσει η ένωση στο παρελθόν και βέβαια ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματος για το συνεταιριστικό κίνημα.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και εργαζόμενους στον οργανισμό. Εκεί έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΓΟΕΒ και τα ΤΟΕΒ της περιοχής.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε ειδική αναφορά στις ενεργειακές κοινότητες, που ήταν μία εμβληματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και που αν είχαν ενεργοποιηθεί, θα μπορούσαν να είχαν δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα ενέργειες που αντιμετωπίζουν τόσο οι δήμοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις, όσο και τα ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ όλης της Ελλάδας καθώς και να δοθεί φθηνό ή και δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Στη συνέχει ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς που ειδικεύονται στην βρώσιμη ελιά Καλαμών στην Σταμνά Μεσολογγίου και ειδικότερα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Αιτωλία» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Αρχαία Ωλένεια», όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την μεγάλη δυναμικότητα που έχει η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου στην παραγωγή της Ελιάς Καλαμών, καθώς και την δυναμική που αναπτύσσει το συνεταιριστικό κίνημα στις συγκεκριμένες περιοχές. Έγινε εκτενής συζήτηση με τους συνεταιριζόμενους αγρότες και ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην μεγάλη δυναμική που έχει η ελιά Καλαμών καθώς και στις προτάσεις γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την στήριξη των παραγωγών.

Τέλος, το πρόγραμμα του κ. Κόκκαλη έκλεισε με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, όπου είχε τη δυνατότητα να ακούσει τους προβληματισμούς του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής αλλά και να αναπτύξει ο ίδιος τις θέσεις του κόμματος σε σχέση με την κτηνοτροφία.

Όπως τόνισε σε όλες τις συναντήσεις ο κύριος Κόκκαλης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων αλλά και των ψαράδων και βέβαια το προσεχές διάστημα θα είναι δίπλα στους αγρότες που διαμαρτύρονται, θα είναι δίπλα στον κόσμο του πρωτογενούς τομέα και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι πρωταρχικής σημασίας η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη του κόσμου της παραγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *