Κατηγορίες

Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής στην πρώτη Συνεδρίαση Λογοδοσίας»

Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.

Γνωστά τα θέματα εξ αρχής, για να δοθεί η δυνατότητα της προετοιμασίας της Δημοτικής Αρχής, για την συζήτησή τους.

Συζήτηση όμως δεν είδαμε. Δεν δόθηκε καν η δυνατότητα στους ερωτώντες δημοτικούς συμβούλους να αναλύσουν το θέμα που εισηγήθηκαν και συνεπώς να πάρουν και τις ανάλογες απαντήσεις.

Αντ’αυτού είδαμε μονόλογο του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιακών υπαλλήλων επί των θεμάτων, όπως αυτοί τα εκτίμησαν και καμία ουσιαστική απάντηση και συζήτηση.

Δεν υπόκειται δε σχολιασμού η διακοπή της συνεδρίασης πριν την ολοκλήρωση της ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα την μη «συζήτηση» των εναπομεινάντων τριών θεμάτων.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη μεθόδευση, με την οποία ουσιαστικά καταστρατηγείται κάθε έννοια λογοδοσίας στην συγκεκριμένη διαδικασία. Εξ’άλλου ο ίδιος ο κ.Δήμαρχος τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει την σκοπιμότητά της αλλά, αφού έτσι είναι ο Νόμος είναι υποχρεωμένος να την κάνει.

Κάθε τέτοια προσπάθεια μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Απαιτείται ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση επί των θεμάτων, ακόμα και αν αυτό ενοχλεί ορισμένους. Εξ’άλλου για αυτό και το σχετικό άρθρο αναφέρει ρητά ότι δεν επιτρέπεται η συζήτηση άλλων πέραν της ημερήσιας διάταξης θεμάτων και ορίζει αυστηρώς και τον αριθμό αυτών.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των δημοτών και να εξαντλούμε κάθε περιθώριο, στα πλαίσια των διαδικασιών που προβλέπει ο Νόμος.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε και την συνέχιση της συνεδρίασης που διακόπηκε με ευθύνη της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την ουσιαστική συζήτηση επι των θεμάτων. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία τίθεται άμεσα προς κρίση όλων των δημοτών και τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα…

Βάνα Πατρινού

Δημοτική Σύμβουλος

Με την Λαϊκή Συσπείρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *