Κατηγορίες

Μνημόσυνο – Τέμπη: «Δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ» – Ήχησαν καμπάνες σε όλη την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Aξέχαστες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης του τρένου στα Τέμπη, όπου δύο τρένα συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα την τραγική απώλεια 57 ζωών.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.621.0_el.html#goog_988436423

Τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων τοποθέτησαν λουλούδια στα δέντρα που είχαν φυτευτεί στον τόπο της τραγωδίας, αποτελώντας μια οδυνηρή υπενθύμιση του περιστατικού που συνέβη ακριβώς πριν από ένα χρόνο στις 23:22.

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα όταν μια μητέρα πλησίασε έναν από τους αυτοσχέδιους τάφους, εκφράζοντας απαρηγόρητη θλίψη για το παιδί της. Με δάκρυα στα μάτια φώναξε:  «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

Ο πατέρας του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί μόνο όταν οι υπεύθυνοι λογοδοτήσουν και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Τόνισε ότι ο πόνος που βιώνουν όλοι οι συγγενείς είναι διαρκής και δε θα σβήσει ποτέ.

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, οι καμπάνες χτύπησαν σε όλες τις εκκλησίες σε όλη την επικράτεια στη μνήμη όσων έχασαν άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη. Το χτύπημα των καμπανών, 57 φορές συνολικά, συνέπεσε με τον αριθμό των ατόμων που έχασαν τραγικά τη ζωή τους. Η χειρονομία αυτή ξεκίνησε μετά από αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

Ο πένθιμος χτύπος των καμπανών αντήχησε σε ολόκληρη τη χώρα, συμβολίζοντας τη συλλογική μνήμη των ζωών που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *