Κατηγορίες

Μελέτη αποκατάστασης Νοσοκομείου Χατζηκώστα και Παλαμαϊκής Σχολής

Με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Αιτ/νίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το εργαστήριο Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Τηλεπισκόπησης του τμήματος Γεωλογίας, καθώς και το εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωδαιτικών Εφαρμογών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, συστάθηκε ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη συλλογή στοιχείων και την κατάθεση προτάσεων για την αποκατάσταση και τις δυνατότητες αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» καθώς και της «Παλαμαϊκής» Σχολής Μεσολογγίου.
Επιπρόσθετα, με την επικουρία των δύο ανωτέρω εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί τρισδιάστατη αποτύπωση των ως άνω κτιρίων με τη χρήση νέων τεχνολογιών τηλεπισκόπησης που περιλαμβάνουν αποτυπώσεις με Επίγειο Σαρωτή Λέϊζερ υψηλής ακρίβειας και Σύστημα μη επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ) με στόχο την εξαγωγή αρχιτεκτονικών σχεδίων και δομικών χαρακτηριστικών των κτιρίων, καθώς και τρισδιάστατο υπό κλίμακα μοντέλο αυτών, τα οποία και θα παραδοθούν στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, προκειμένου να τα αξιοποιήσει για τη μελλοντική αποκατάσταση και την εκ νέου αξιοποίησή τους.
Στο project εργάζονται οι:

-Νικολακόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής τμήματος Γεωλογίας,
Εργαστήριο Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Τηλεπισκόπησης

 • Παππάς Χριστόφορος, Καθηγητής τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
  Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωδαιτικών Εφαρμογών
 • Δρ. Κυριού Αγγελική, Γεωλόγος
  Εργαστήριο Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Τηλεπισκόπησης
 • Δρ. Τσίκας Παναγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός
  Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωδαιτικών Εφαρμογών
 • Δρ. Λύρος Επαμεινώνδας, Πολιτικός Μηχανικός, ΤΕΕ Αιτ/νίας
 • Καρέτσος Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός, ΤΕΕ Αιτ/νίας
 • Τεγούσης Ανδρέας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΤΕΕ Αιτ/νίας
 • Κατσούπη Βαλεντίνα, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΤΕΕ Αιτ/νίας

Την εξέλιξη των εργασιών παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας κ. Μπλέτσας, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Διαμαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Μπιλάλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γιαννόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *