Κατηγορίες

Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου για την 8η Μάρτη και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου τιμά την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Την γυναίκα – μητέρα – νοικοκυρά – εργαζόμενη – πρόσφυγα – μετανάστρια – συνδικαλίστρια – άνεργη – συνταξιούχο που καθημερινά παλεύει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα και τις δυσκολίες διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες στο χώρο εργασίας. 

Η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη το 1909 και κάθε χρόνο τιμούσαν την γυναίκα με πορείες, απεργίες μέχρι το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών.

            Ακόμη και σήμερα, οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας, σε κάθε είδους βία και βαρβαρότητα από το οικογενειακό τους περιβάλλον και παλεύουν να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες και υποχρεώσεις που τους αναλογίζονται χωρίς να σκύβουν το κεφάλι αλλά δείχνοντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν το ίδιο καλά όπως και το λεγόμενο ισχυρό φύλο.

            Είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που προσφέρουν τα πάντα και ομορφαίνουν τον κόσμο μας με την ανιδιοτέλεια τους, την ευφυΐα τους και το πείσμα τους για το καλύτερο. 

Για αυτό, τις παροτρύνουμε να αναλάβουν πιο ενεργή δράση και να συμμετέχουν μαζικά σε συλλόγους, φορείς, σωματεία, παρατάξεις ώστε να ακούγεται η φωνή τους και να διεκδικούν ισότιμη παρουσία και συμμετοχή σε όλους τους χώρους.

                                    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *