Κατηγορίες

Η ματωμένη Ανάσταση ενός ανύπαρκτου θεού.

Το μυθιστόρημα αυτό είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης και ενδελεχούς μελέτης των ιστορικών δρωμένων της περιόδου στην οποία εκτυλίσσεται. Όλοι οι χαρακτήρες του παρόντος έργου, πλην ελαχίστων, είναι υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα, όμως οι διάλογοι με τους οποίους πλαισιώνονται είναι προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα. Εντούτοις δεν παύουν να κινούνται λογοτεχνικά μέσα στην απτή πραγματικότητα εκείνης της εποχής. Ενδυμασία, οπλισμός, ρυμοτομία οικοδομικών συγκροτημάτων, συμπεριφορές, γεγονότα, μάχες, πρόσωπα, καταστάσεις και, γενικότερα, η πλειονότητα των πεπραγμένων που περιγράφονται αντλήθηκαν από την επισταμένη και κοπιώδη μελέτη της εν λόγω ιστορικής περιόδου.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ελλάδα 1821.

Ο ελληνικής καταγωγής ήρωας των Ναπολεοντείων Πολέμων, Συνταγματάρχης του γαλλικού ιππικού κόμης Σπυρίδων ντε Πιέρρη, μετά από ένα τραγικό ερωτικό περιστατικό αποφάσισε να μεταβεί στην επαναστατημένη Ελλάδα για να προσφέρει εκεί τις στρατιωτικές υπηρεσίες του. 

Συγκροτώντας μια ολιγομελή ομάδα δρα, ως οπλαρχηγός πλέον,  ακατάπαυστα επί τρία συνεχόμενα χρόνια προσφέροντας στην Επανάσταση και δημιουργώντας άπειρα προβλήματα στις οθωμανικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι Αγωνιστές αδυνατώντας να ξεφύγουν από το πεπρωμένο του Ελληνικού Έθνους, υποκύπτουν σε έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον Αιγύπτιο Στρατάρχη Ιμπραήμ πασά, με αποτέλεσμα να καταφέρει σειρά καταστροφικών επιτυχιών εναντίον τους. 

Η κατάσταση για τους Έλληνες έχει γίνει τραγικά δύσκολη και η τεράστια πολεμική εμπειρία του Συνταγματάρχου ντε Πιέρρη τού καταδεικνύει την πόλη του Μεσολογγίου ως την τελευταία ελπίδα σωτηρίας της Επαναστάσεως. Αμέσως αποφασίζει να εισέλθει με την ομάδα του στην πόλη, για να συμβάλλει στον αγώνα απέναντι στην επερχόμενη πολιορκία της.

Εκεί αντιμετωπίζει ένα ετερόκλητο σύνολο ανθρώπων, οι οποίοι ενώ επιθυμούν τη σωτηρία της πόλεως οι διάφορες έριδες δεν τους επιτρέπουν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Έτσι, Μεσολογγίτες μαχητές, προεστοί, οπλαρχηγοί, πολεμιστές από κάθε άκρη του ελληνικού κόσμου, Ευρωπαίοι Φιλέλληνες στρατιωτικοί, ακόμη και πολίτες κάθε τάξεως προσπαθούν να προβάλλουν αντίσταση ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Επί δώδεκα μήνες ο Ντε Πιέρρη θα βιώσει στον υψηλότερο βαθμό κάθε ανθρώπινο συναίσθημα. Εγκλήματα, δολοπλοκίες, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, προδοσίες, εγκατάλειψη, πόνος, φρικτές κακουχίες, ακόμη και η αβάσταχτη πείνα δεν θα κάμψουν το φρόνημα των υπερασπιστών και την αγάπη τους για την ελευθερία. Ανατρέποντας κάθε στρατιωτική λογική παραμένουν νικητές μέσα σε μια απερίγραπτη κόλαση και αποφασίζοντας να νικήσουν ή να πεθάνουν, δημιουργούν την ηρωικότερη στιγμή της πολεμικής Ιστορίας της Ελλάδος…  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *