Κατηγορίες

Ρένα Δούρου: Τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκανε δεκτή την ένσταση κατά της εισαγγελικής έφεσης για την τότε περιφερειάρχη Αττικής και άλλους 5 αθωωθέντες σε πρώτο βαθμό

Τελεσίδικα αθώα είναι η Ρένα Δούρου για την πλημμύρα στην Μάνδρατο 2017, που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Η τότε περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με άλλους πέντε πρωτοδίκως αθωωθέντες που κλήθηκαν να δικαστούν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από εισαγγελική έφεση, είναι πλέον εκτός εδωλίου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλλαν οι έξι για τους οποίους ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία κατά της αθώωσης τους και έτσι η δίκη θα συνεχιστεί με οκτώ κατηγορουμένους στο εδώλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου «η έφεση του Εισαγγελέα ήταν εκπρόθεσμη χωρίς να υφίσταται λόγος ανωτέρας βίας. Ως εκ τούτου η ασκηθείσα έφεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη».

Για την υπόθεση δικάζονται οκτώ στελέχη της αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης που ανά περίπτωση φτάνουν τα έξι έτη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, το δικαστήριο είχε κηρύξει τη Ρένα Δούρου ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς μία, επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *