Κατηγορίες

Οργή για την αθώωση του Μίχου – Μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας 

«Αθώος ο Μίχος, ένοχη η 12χρονη και η μητέρα της» – Η πρόταση της εισαγγελέως που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 

Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση της Εισαγγελέως για την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Σεπόλια από τους φοιτητικούς συλλόγους των πανεπιστημίων της Αθήνας. 

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στη 12χρονη και ζητώντας δικαίωση με την καταδίκη του Ηλία Μίχου. «Καμιά ανοχή στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών και στο κράτος που τα συγκαλύπτει», αναφέρει ένα από τα πανό των διαδηλωτών. «Μητέρα Γερά!» ανέφερε ένα άλλο πανό για την υποστήριξη της μητέρας της 12χρονης, την οποία η εισαγγελέας στην πρότασή της την έκρινε ένοχη για μαστροπεία.

Για «ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο», κάνει λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη. Και προσθέτει: «Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!». 

Φωτογραφίες από την πορεία:

6150379_71746.jpg
6150380_e734b.jpg

Στη νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια καλεί και η «Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων», η οποία οργανώνει και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών το πρωί της Παρασκευής (15/3) στις 09:00. «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους, βιαστές», είναι το κεντρικό σύνθημα του καλέσματος της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της. Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά.

Η αστυνομία εμπλεκόμενη προφανώς σε μαφιόζικα κυκλώματα όπως έχουμε δει από μία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι μόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούμενου. 

Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν. Τα ΜΜΕ με το δικό τους πάντα ρόλο, εκείνον του χτισίματος ενός καλού προφίλ και ενός εύπεπτου αφηγήματος για κάθε παιδοβιαστή και βιαστή, έπλεκαν το εγκώμιο του καλού αφεντικού και του ευυπόληπτου πολίτη τόσο για τον Μίχο, όσο και για τους υπόλοιπους παιδοβιαστές, όπως για παράδειγμα το δερματολόγο που διατηρούσε ιατρείο στη γειτονιά μας. 

Και έτσι στρωμένος ο δρόμος από κάθε παράγοντα ισχύος αυτής της κοινωνίας φτάνει σήμερα μέχρι την πρόταση της εισαγγελέως, ώστε και η δικαιοσύνη με τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην καταδίκη όλων των φτωχών και ευάλωτων επιζώντων ατόμων αυτής της κοινωνίας.

Γιατί το μόνο πόρισμα που μπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα μεσημέρι στην Ομόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιμωρηθούν τελικά που μίλησαν, που όρθωσαν ανάστημα. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της. 

Όμως, η πραγματική δύναμη αυτής της κοινωνίας είμαστε εμείς, εμείς που μένουμε στις φτωχογειτονιές, που δουλεύουμε για τρεις κι εξήντα και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, εμείς που κουραστήκαμε να φοβόμαστε για μας τους ίδιους και τις ίδιες, για τις φίλες μας, για τους γνωστούς μας, για τα παιδιά μας, τα παιδιά των φίλων μας αν είναι καλά, αν θα γυρίσουν σώα σήμερα το βράδυ, εμείς που δεν βρίσκουμε το δίκιο μας πουθενά, οι πιο ευάλωτοι από μας, εμείς είμαστε οι πιο οργισμένες και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας παρακάμψει. 

Στις γειτονιές μας και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας μαστρωποί, βιαστές, παιδοβιαστές έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και δεν χωράνε, χωρίς απόφαση κανενός αστικού δικαστηρίου. Εμείς περιφρουρούμε τις γειτονιές μας, εμείς περιθάλπτουμε και χτίζουμε πλέγμα αλληλεγγύης για τα θύματα και τις επιζώσες και η οργή μας θα τους σαρώσει». 

«Ούτε σκέψη για αθώωση του βιαστή και μαστροπού Μίχου και των υπόλοιπων παιδοβιαστών. Αθώωση της μητέρας της 12χρονης – Αλληλεγγύη μέχρι τέλους στη 12χρονη επιζώσα και τα αδέλφια της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *