Κατηγορίες

Η Πομπή των Βαΐων του 1984 / Σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο

Σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο από το σύλλογο ¨Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας”: Η Πομπή των Βαΐων του 1984.

Ο Σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” τις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιεύσει στο επίσημο κανάλι του στο YouTube βίντεο με ολόκληρες τις Πομπές των Εορτών Εξόδου, ξεκινώντας από το 1984. Τα σπάνια αυτά ιστορικά ντοκουμέντα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δημοσίως στο ευρύ κοινό.

“Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” θεωρούν σημαντική την ψηφιοποίηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο βίντεο πολιτιστικών δράσεων του παρελθόντος, με σκοπό την καταγραφή, την διατήρηση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου και της ιστορίας του Μεσολογγίου. Μέσω αυτών των βίντεο, δίνεται η δυνατότητα εξερεύνησης του παρελθόντος, κατανόησης της παράδοσης και διατήρησης της κουλτούρας που διαμορφώνει την ταυτότητα των πολιτών.

Θα δοθεί επίσης η δυνατότητα στις νέες γενιές να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εκδηλώσεις, ενισχύοντας την αίσθηση της συνέχειας, καθώς οι νέοι μπορούν να συνδέσουν τον εαυτό τους με το παρελθόν τους και να κατανοήσουν τη σημασία των εκδηλώσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η δημιουργία ενός κοινού χώρου συζήτησης γύρω από αυτά τα βίντεο, που μπορεί να οδηγήσει σε πλούσιες συζητήσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα. Ο διάλογος αυτός μπορεί να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και την ενεργό συμμετοχή στην προστασία και την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και να ανοίξει συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο που η Πομπή των Εορτών Εξόδου εξελίχθηκε με το πέρασμα των δεκαετιών, τόσο ως εικόνα όσο και ως συμμετοχή και διάρκεια.

Όλα τα βίντεο προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Νικόλαου Χριστογιάννη, τον οποίο ο Σύλλογος ευχαριστεί για την ευγενική παραχώρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *