Κατηγορίες

Το ΕΠΑ.Λ Μεσολογγίου επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Το ΕΠΑ.Λ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Μαρίας Κιρκινέζου βρέθηκε στο χώρο του Σχολείου για να συνομιλήσει με τους μαθητές και της μαθήτριες. Αρχικά ξεναγήθηκε στις αίθουσες και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου συνομίλησε με τους μαθητές σε πολλή ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα.

Λαμβάνοντας αφορμή από την εκκλησιαστική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε μίλησε για το νόημα της περιόδου αυτής, τονίζοντας ότι η Σαρακοστή έχει σκοπό να μας προετοιμάσει για την συνάντηση με τον Χριστό στο Εκούσιο Πάθος Του και την ένδοξη Ανάστασή Του. Ανέλυσε γιατί ονομάζεται Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, λέγοντας ότι καλείται «Αγία», γιατί ο σκοπός της είναι να οδηγήσει τον άνθρωπο σε έναν διαρκή αγιασμό και «Μεγάλη», γιατί μεγάλα είναι τα γεγονότα που ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε, μεγάλη είναι η άσκηση που καλούμαστε να ακολουθήσουμε, μεγάλες και πολύωρες είναι οι ακολουθίες που τελούνται.

Μέσα από τον διάλογο που ακολούθησε ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε πολλές θεολογικές και εκκλησιαστικές έννοιες, όπως η κατά Θεόν άσκηση, η μετάνοια, η εν Χριστώ αγάπη, η καταλλαγή, η συγχωρητικότητα, η εγκράτεια, η θεραπεία των παθών, το θυσιαστικό φρόνημα, απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε για την πρόσκληση την Διευθύντρια, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές, εξέφρασε την χαρά του για τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε και ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *