Κατηγορίες

Άγνωστοι πυροβόλησαν έναν πελαργό στον Λούρο ποταμό

Με καραμπίνα και αεροβόλο άγνωστοι πυροβόλησαν πελαργό στο Λούρο

Καταγγελία από την Πέλλα Καλογήρου στη Δασική Υπηρεσία

Tραύματα από καραμπίνα και αεροβόλο διαπιστώθηκε ότι έχει ο πελαργός που εντοπίστηκε σε αυλή κατοικίας στο Λούρο και με τη συμβολή της συνεργάτιδας της Δράσης για την Άγρια Ζωή Πέλλας Καλογήρου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Καλογήρου εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό ευχαριστώντας τους ανθρώπους που όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν αλλά μερίμνησαν ώστε το ζώο να βρίσκεται σε περιφραγμένο αύλειο χώρο και ενημέρωσαν άμεσα την ίδια.

Τέλος τόσο την κτηνιατρική γνωμάτευση όσο και το φωτογραφικό υλικό από τις ακτινογραφίες και τις ιατρικές πράξεις που έγιναν τις κατέθεσε μαζί με σχετική καταγγελία στη Δασική Υπηρεσία.

Ο κύκλος της ζωής ξεκίνησε στη “διάσημη” φωλιά των πελαργών στη Φιλιππιάδα 

Στον αντίποδα του λυπηρού περιστατικού με τον τραυματισμό του πελαργού στο Λούρο, στη Φιλιππιάδα η ζωή στη “διάσημη” φωλιά των πελαργών έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο της.

Μέσα από τις εικόνες που μεταδίδει σε 24ωρη βάση η κάμερα του Filoiko αποτυπώνεται το ζευγάρι των πελαργών που ήδη εγκαταστάθηκε εκεί προκειμένου να αναπαραχθεί και να αναχωρήσει τον Αύγουστο πια για το ταξίδι της αποδημίας του.

Φέτος ο πρώτος πελαργός έφτασε τρεις μέρες αργότερα από πέρσι σηματοδοτώντας πάντα με την παρουσία του τον ερχομό της άνοιξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *