Κατηγορίες

Τέμπη: Τα αυθεντικά ηχητικά πριν πιάσει δουλειά η μονταζιέρα – Ο διάλογος σταθμάρχη – μηχανοδηγού

Τα δύο αυθεντικά ηχητικά ντοκουμέντα από το έγκλημα στα Τέμπη και η σύγκρισή τους με το μονταρισμένο ηχητικό που διέρρευσε τις πρώτες ώρες

Τα αυθεντικά ηχητικά ντοκουμέντα στα Τέμπη που έπεσαν «θύμα» μονταζιέρας ήδη από τις πρώτες ώρες του εγκλήματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απολογούμενη για το πέπλο συγκάλυψης που στήνει.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσιεύει τα αυθεντικά ηχητικά, στο ένα απ’ αυτά ακούγεται ο σταθμάρχης Λάρισας να αναφέρεται σε ένα μηχανοδηγό με το όνομα «Σωτήρης». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» πρόκειται για οδηγό τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από το ηχητικό που έσπευσαν κάποιοι να διαρρεύσουν τις πρώτες ώρες απ’ την τραγωδία λείπει η επίμαχη αναφορά στο όνομα «Σωτήρης». Αντιθέτως ακούγεται κατευθείαν η φράση «Βασίλη, σε ακούω» και αμέσως μετά «φεύγεις, φεύγεις». Αφηνόταν λοιπόν να εννοηθεί πως ο σταθμάρχης απευθυνόταν στον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου.

Το ηχητικό δείχνει ότι κάποιοι σκόπιμα αφαίρεσαν την αναφορά σε άλλο όνομα και όχι σε αυτό του νεκρού μηχανοδηγού του Intercity, που ονομαζόταν Γιώργος Κουτσούμπας.

Στο πρώτο ακούγεται ο εξής διάλογος:

– Η Λάρισα ακούει;

– Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως είσοδο, φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.

– Ευχαριστούμε πολύ.

Στο δεύτερο ακούγεται η παρακάτω συνομιλία:

-Βασίλη, Σωτήρη πάμε

-Βασίλη, σε ακούω

-Φεύγεις, φεύγεις

-Έγινε, καλό βράδυ

-Καλή συνέχεια

Το μονταρισμένο ηχητικό που είχε κυκλοφορήσει ήταν το παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *