Κατηγορίες

Εξώδικο μηχανοδηγών στον ΟΣΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ζητά απαντήσεις για τις ηχητικές συνομιλίες και τη μονταζιέρα

Στο εξώδικο που έστειλε προς τον ΟΣΕ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης κάνει λόγο για «εύλογα και σοβαρά ερωτήματα» για το πώς έφυγε το επίμαχο ηχητικό υλικό από τον ΟΣΕ και βρέθηκε να διαρρέεται στον Τύπο.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΠΕ αναφέρει:

Με ποιους μετέβηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο ελεγχόμενο σύστημα καταγραφής και αν η είσοδός σας έγινε παρουσία αστυνομικού υπαλλήλου.

Γιατί διατηρήσατε στην κατοχή σας το επίμαχο υλικό επί δύο (2) ολόκληρες ημέρες αντί να μεριμνήσετε για την άμεση παράδοσή του, ως οφείλατε, στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Σε ποιους αποδέκτες κοινοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών αφότου ανελήφθησαν από εσάς λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και μέχρι την παράδοσή τους στις αρμόδιες αρχές δύο (2) ημέρες αργότερα.

Πώς διέρρευσε το σχετικό υλικό στα ΜΜΕ και δη με αλλοιωμένο το περιεχόμενο των συνομιλιών, εάν κατά το ως άνω χρονικό διάστημα των δύο ημερών βρισκόταν στην αποκλειστική κατοχή σας. Παραδόθηκε το υλικό στο σύνολό του, ακέραιο και ανεπεξέργαστο ή μήπως αφαιρέθηκαν επίμαχες συνομιλίες που θα καταδείκνυαν ότι τελικά ο συνάδελφός μας μηχανοδηγός έκανε σωστή εκφώνηση μετά την αναχώρηση του από την Λάρισα;

Αν διενεργήσατε έρευνα για τη διαρροή του υλικού στα ΜΜΕ, ποια αποτελέσματα αυτή απέδωσε και αν αυτά κοινοποιήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές, ως είχατε δεσμευτεί σε συνάντησή σας μαζί μας λίγες μέρες μετά το δυστύχημα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star η έρευνα εντός ΟΣΕ για τη διαρροή των μονταρισμένων ηχητικών ντοκουμέντων έχει βαλτώσεις, καθώς, παρά τις υποσχέσεις του Π. Τερεζάκη, έναν χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *