Κατηγορίες

«Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας»: ενσωμάτωση της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας ΠΡΑΞΗ 12 – Podcast

‘‘[…] συνθετικό αφιέρωμα από λόγια και σκέψεις ανθρώπων που σημάδεψαν με την οπτική και τη δουλειά τους το θέατρο και την εξέλιξη του.’’

Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 27 Μαρτίου, επέλεξε ο πολιτιστικός σύλλογος Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας για να ανακοινώσει την ενσωμάτωση της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας ΠΡΑΞΗ 12 στο ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του. 

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΠΡΑΞΗ 12 δρα πολιτιστικά στην πόλη εδώ και 8 χρόνια, έχοντας παρουσιάσει έργα από το νεοελληνικό αλλά και παγκόσμιο – κλασικό και σύγχρονο – ρεπερτόριο. Η τελευταία παράσταση που παρουσίασε πριν ένα χρόνο με τίτλο QUO VADIS (διασκευή του θεατρικού έργου ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ του Στανισλάφ Στρατιέφ) παρουσιάστηκε στην aula της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στα πλαίσια του  9ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Pax Europaea: Η μήνις και η ειρήνη στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Βουλγαρικές αντανακλάσεις» 29.03 – 01.04.2023, κλείνοντας το εν λόγω ακαδημαϊκό φόρουμ και εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές από όλους τους συνέδρους.

Στο σπέσιαλ ηχητικό επεισόδιο του podcast του Συλλόγου που κυκλοφορεί αποδίδονται αναγνωστικά από τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου αποσπάσματα από λόγια σπουδαίων ανθρώπων του παγκόσμιου θεατρικού γίγνεσθαι, Κονσταντίν Στανισλάφσκι, Ζακ Κοπώ, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Καρόλου Κουν και πολλών άλλων.

Ο σύλλογος Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας έχοντας ως κύριο μέλημα των δράσεων του την προώθηση τόσο της περιβαλλοντικής όσο και της πολιτιστικής συνείδησης, ανοίγει το πεδίο δραστηριοτήτων του με αυτήν την ενσωμάτωση, υποσχόμενος για το καλύτερο στον τομέα πολιτισμού της πόλης. 

Το podcast “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” αποτελεί το πρώτο “Μεσολογγίτικο” podcast, εστιασμένο σε ιστορίες φωτός και αισιοδοξίας από την πόλη: αφηγήσεις και συνεντεύξεις με πρόσωπα που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία και να διηγηθούν τη σχέση τους με το Μεσολόγγι.

Ακούστε ολόκληρο το special επεισόδιο του podcast του Συλλόγου ‘‘Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας’’ που είναι διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι του Συλλόγου στο Youtube, στο Spotify, τα Apple Podcasts και τα Google Podcasts.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *