Κατηγορίες

Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου: Καλές πρακτικές για τη χρήση των μπλε κάδων

Καλές πρακτικές για τη χρήση των μπλε κάδων: διπλώνουμε και εξοικονομούμε χώρο!

Πολύ θετικά αποτελέσματα στην ανακύκλωση έχουν επιφέρει οι περίπου 150 μπλε κάδοι που έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Με τη χρήση τους, επιτυγχάνεται συνεχώς μείωση στον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων που κατευθύνονται για ταφή στο ΧΥΤΑ. Προσδοκώντας μάλιστα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, υπάρχει η πρόθεση να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός τους και να τοποθετηθούν περισσότεροι μπλε κάδοι σε νέα σημεία του Δήμου.

Για να βελτιστοποιηθεί όμως η χρήση των μπλε κάδων, πρέπει να αποφεύγονται εικόνες όπως η παρακάτω, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα.

Χαρτοκιβώτια τα οποία, καλώς βέβαια, απορρίπτονται εντός των μπλε κάδου ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΔΙΠΛΩΜΕΝΑ ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Δυστυχώς,παρατηρείται σε πολλούς μπλε κάδους, ειδικά σε όσους βρίσκονται κοντά σε καταστήματα, να απορρίπτονται χάρτινα κουτιά δίχως να διπλωθούν, με αποτέλεσμα, όπως είναι φυσικό, να γεμίζει αμέσως ο κάδος και να μη χωράνε πλέον σε αυτόν άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πρακτικής είναι να απορρίπτονται στους πράσινους κάδους όσα αντικείμενα δεν χωράνε στους μπλε ή, ακόμη χειρότερα, να εναποθέτονται έξω από αυτούς, δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα που δεν ταιριάζει στον Δήμο μας.

Εάν ο κάθε ένας από εμάς, όταν απορρίπτει ογκώδη χαρτοκιβώτια στον μπλε κάδο, κάνει έναν μικρό κόπο να τα διπλώσει, ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο εντός αυτού, τότε, με πολύ μικρή προσπάθεια, καταφέρνουμε να βελτιώσουμε αυτή την τόσο σημαντική υπηρεσία μου μόνο όφελος προσφέρει σε μας και στο περιβάλλον.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας,

Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης

Γιάννης Πασπαλιάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *