Κατηγορίες

Συγκλόνισε ξανά η Μ. Καρυστιανού: «Παραπλανήθηκε η κοινωνία για την αλήθεια του εγκλήματος των Τεμπών»

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023», την Τετάρτη (03/04) μίλησε ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοκαι τόνισε πως «θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας αν γνωρίζαμε αυτή τη φρικτή πραγματικότητα» και πρόσθεσε πως «παραπλανήθηκε η κοινωνία για την αλήθεια του εγκλήματος Τεμπών». 


Συγκεκριμένα, η Μαρία Καρυστιανού είπε: «Είμαστε δύο μητέρες και ένας πατέρας εδώ. Έχουμε πόνο στην ψυχή μας, αλλά και στην ψυχή όλων των οικογενειών. Και όσων Ελλήνων, 1,4 εκατομμυρίων, υπέγραψαν την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Τελικά είμαστε σχεδόν όλη η ελληνική κοινωνία, μία ψυχή! Εμάς, τους γονείς που βλέπετε μπροστά σας, μας κατηγορούν επειδή ακουγόμαστε, επειδή αποζητάμε την αλήθεια και τη δικαίωση των παιδιών μας, επειδή υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, νεκρά ή ζωντανά και επιδιώκουμε την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Λυπάμαι που το 2024 ήρθαμε εδώ για να αποκαταστήσουμε αλήθειες που στη χώρα μας υποστήριζαν πριν από 2.500 χρόνια. Θέλουμε Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, επιζητούμε ελεύθερη και ακέραιη ενημέρωση»

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: Πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας; Θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας αν γνωρίζαμε αυτή τη φρικτή πραγματικότητα. Η καθημερινή λειτουργία των σιδηροδρόμων είναι γεμάτη βλάβες, οι οποίες είχαν φτάσει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον υπουργό, στους αρμοδίους. Τα υπομνήματα μιλούσαν για πιθανούς θανάτους πολιτών. Πώς μπορείς να αδιαφορείς για κάτι τέτοιο; Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε, σε συμμόρφωση με την ΕΕ, να θεσπίσει εθνικούς κανόνες. Ουδέποτε το έκανε παρανόμως. Ούτε καν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη».

Η ίδια περιέγραψε τα προβλήματα των τρένων: Κακοσυντηρημένες γραμμές, τυφλές συνθήκες κίνησης, ούτε σηματοδότηση, ούτε έλεγχος κυκλοφορίας. «Γίναμε θύματα σκόπιμης παραπλάνησης γιατί οι διαχειριστές της ζωής και των ευρωπαϊκών κονδυλίων θεώρησαν ότι μπορούν να θυσιάζονται πολίτες στο βωμό της βελτίωσης», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Ακούγαμε για τεράστια ποσά. Από το 2014 έχουν δοθεί από την Ε.Ε. 700 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων, αλλά ήταν ψέματα. Παντού ψέματα. Μία μέρα μετά τραγωδία Τεμπών, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να παραστεί στα εγκαίνια για το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου βόρειας Ελλάδας. Δεν υπήρχε, ήταν μία ακόμα κοροϊδία!», υπογράμμισε. 

Αφού περιέγραψε τις 7 αδικαιολόγητες παρατάσεις του έργου, τον τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού, τα «μπόνους ανικανότητας» για εταιρείες, όπως είπε, ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι το έργο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. «Δεν είναι ανάγκη να ελέγξουμε και να ελέγξετε πού πήγαν αυτά τα χρήματα;», ζήτησε η Μαρία Καρυστιανού από τους παρευρισκόμενους και τόνισε: «Πού κατέληξαν και αν ορθώς κατέληξαν, υπήρξε παράνομος πλουτισμός;».

Εν συνεχεία, η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τον σιδηρόδρομο που χαρίστηκε στους Ιταλούς, όπως τόνισε, με τον υπουργό να χαρίζει την υποχρέωσή της για αναβάθμιση του δικτύου. Μετά, ενημέρωσε για την εμπορική αμαξοστοιχία με τις μη δηλωμένες εύφλεκτες ύλες, αλλά και για τις προσπάθειες συγκάλυψης. «Εντός ωρών δόθηκε εντολή για αδικαιολόγητη μετακίνηση χωμάτων», ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού και έπειτα δήλωσε: «Με μέλη των νεκρών παιδιών μας και στοιχεία παράνομων ουσιών, τα χώματα σκορπίστηκαν σε διάφορες περιοχές. Άγνωστες περιοχές φιλοξενούν μέλη των αγαπημένων μας, ένα χρόνο μετά, τώρα που στέκομαι μπροστά σας. Όλες οι οδηγίες μπαζώματος δόθηκαν με δημόσια παραδοχή σε συνεντεύξεις από τον Πρωθυπουργό. Το επιχειρησιακό σχέδιο ονομάστηκε η επιχείρηση». 


Κατόπιν, η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε: «Σε ένα δημοκρατικό κράτος, θα αδιαφορούσε τόσο απροκάλυπτα η δημοκρατική εξουσία; Βέβαια, σε μια δημοκρατική χώρα η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας δε θα διορίζονταν από την κυβέρνηση. Δε θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις οι αξιωματούχοι εξαιτίας της κρατικής ανευθυνότητας; Στις υψηλότερες θέσεις ευθύνες, οι πολιτικοί αρνούνται ευθύνη. Με επιχειρήματα ότι έχουν ξανασυμβεί αιτήματα πολιτών για ατυχήματα χωρίς τιμωρία; Τότε λογικό είναι το σάπιο να παραμείνει σάπιο. Σας ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία να εξετάσετε ως κατεπείγον το ζήτημά μας στην Επιτροπή σας πριν από τη λήξη αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Για την ασέβεια, την παραπλάνηση της κοινωνίας για την αλήθεια εγκλήματος Τεμπών, την κατάλυση του Κράτους Δικαίου, τη φίμωση της Δημοκρατίας, όλα οφείλουν να διορθωθούν. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι ανάλογο. Και τότε δε θα υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν».

https://www.facebook.com/kountouraelena/videos/454918773545731/?app=fbl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *