Κατηγορίες

Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας: Νέο ιστορικό βίντεο στο φως, Πομπή Βαΐων 1986

Ο Σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι του στο YouTube νέο βίντεο με ολόκληρη την Πομπή της Κυριακής των Βαΐων του 1986. Το σπάνιο αυτό ιστορικό ντοκουμέντο παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημοσίως στο ευρύ κοινό.

Είναι το τρίτο κατά σειρά βίντεο Πομπής Βαΐων που προβάλεται στο ευρύ κοινό από τον ιδιαίτερα δραστήριο τους τελευταίους μήνες σύλλογο, μετά τα αντίστοιχα βίντεο του 1984 και 1985, που έχουν συγκεντρώσει ήδη χιλιάδες προβολές.

Η Πομπή του 1986 παραμένει ίδια σε διάρκεια με αυτές του 1984 και 1985. Από την πρώτη φιλαρμονική έως και την Εικόνα της Εξόδου η Πομπή διαρκεί 30 λεπτά.

Εκείνη την χρονιά στο Μεσολόγγι παρευρίσκεται ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης. Παρών ήταν και ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης είχε παρευρεθεί και την προηγούμενη χρονιά, στην Πομπή του 1985, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, ενώ το 1984 παρών ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, μαζί με την τότε σύζυγό του Μαργαρίτα, σηματοδοτώντας την τελευταία χρονιά που εν ενεργεία Πρωθυπουργός τίμησε με την παρουσία του τις Εορτές Εξόδου.

Η ψηφιοποίηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο βίντεο πολιτιστικών δράσεων του παρελθόντος, ιδιαίτερα μάλιστα των Εορτών Εξόδου που αποτελούν το ζενίθ των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης μας, με σκοπό την καταγραφή, την διατήρηση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου και της ιστορίας του Μεσολογγίου, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Η λήψη του βίντεο έχει γίνει από τον Νικόλαο Χριστογιάννη, τον οποίο και ο Σύλλογος ευχαριστεί για την ευγενική παραχώρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *