Κατηγορίες

Εκδήλωση “Η παρακαταθήκη του Λόρδου Βύρωνα: το αποτύπωμα του κορυφαίου φιλέλληνα στην ιστορία και την τέχνη”

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» συνδιοργανώνουν με το Μουσείο Φιλελληνισμού την εκδήλωση “Η παρακαταθήκη του Λόρδου Βύρωνα: το αποτύπωμα του κορυφαίου φιλέλληνα στην ιστορία και την τέχνη”, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από τον θάνατο του στο Μεσολόγγι, στις 19 Απριλίου του 1824.

Η Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος συνομιλεί με τον Ιωάννη Χουντή ντε Φάμπρι, σύμβουλο της Βουλής των Λόρδων, ιστορικό και συγγραφέα του βιβλίου “Ο ρομαντισμός στην εξουσία: Όψεις πολιτικής ιδεολογίας του Λόρδου Βύρωνα και η δράση του στην Ελληνική Επανάσταση” των εκδόσεων Αρμός, για τη σημασία του φιλέλληνα ως σύμβολο της ελληνοβρετανικής φιλίας, την πρακτική, υλική και συμβολική του συνεισφορά στην ευόδωση της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και τον πολιτικό Βύρωνα, την ιδεολογία του και τις αντιφάσεις της δράσης του στην Ελλάδα.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό αντικείμενα που απεικονίζουν ή σχετίζονται με τον Λόρδο Βύρωνα, υψηλής καλλιτεχνικής και συλλεκτικής αξίας, από την προσωπική συλλογή των συλλεκτών Μάκη Ρούσαλη και Νικόλαο Λύρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2024 και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Εταιρίας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό, με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *