Κατηγορίες

Γρ. Θεοδωράκης: Η αλαζονεία δεν θα περάσει- Διατηρήστε το δικαστικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας ΩΣ ΕΧΕΙ

Πολίτες, φορείς, δήμοι, δικηγορικοί σύλλογοι, δικαστικοί υπάλληλοι, σύσσωμη η τοπική κοινωνία το φωνάζουμε εδώ και μήνες: Διατηρήστε το δικαστικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας ΩΣ ΕΧΕΙ. Διατηρήστε το Εφετείο και τα δύο Πρωτοδικεία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Δεν είναι τοπικό καπρίτσιο. Είναι κοινή λογική με βάση την έκταση, τον πληθυσμό, τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, το εσωτερικό οδικό δίκτυο, αλλά κυρίως με βάση τα μετρήσιμα και κατατεθειμένα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία του Εφετείου και των δύο Πρωτοδικείων. Είναι στοιχειώδης διοικητική λογική αλλά και αυτονόητη ηθική υποχρέωση για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το φωνάζουμε εδώ και μήνες: Μη διχάζετε μια ολόκληρη κοινωνία. Σταματήστε τη λογική «διαίρει και βασίλευε». Δυστυχώς, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου δικαστικού χάρτη,
το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου υποβαθμίζεται, με το Πρωτοδικείο Αγρινίου να παραμένει το μόνο κεντρικό της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ύψιστη προσβολή για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και αποτελεί τη χαριστική βολή στην ευρύτερη περιοχή. Όμως, συνιστά συνολική απαξίωση και υποβάθμιση για όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Άλλωστε, χωρίς δύο αυτοτελή πρωτοδικεία το επόμενο βήμα, μετά βεβαιότητας, θα είναι και η κατάργηση του Εφετείου στο Αγρίνιο. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση μεθοδεύει την εξαφάνιση συνολικά της Αιτωλοακαρνανίας από το Δικαστικό Χάρτη της χώρας.

Πρόκειται για μια απόφαση – όνειδος για τους θεσμούς και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη Χώρα μας.
Πρόκειται για μια απόφαση που προσβάλλει βάναυσα όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που θα δουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες να υποβαθμίζονται αισθητά.
Πρόκειται για τη μέγιστη ασέβεια απέναντι στην ιστορία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, την πόλη – παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας.

Εδώ και τώρα καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει. Απαιτούμε:
Διατήρηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς, αυτοτελές Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι, αυτοτελές Πρωτοδικείο στο Αγρίνιο. Τίποτα λιγότερο δεν γίνεται αποδεκτό.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα δώσουν ηχηρή απάντηση στην αλαζονεία του 41%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *