Κατηγορίες

Ο Νόμος του Κράτους δεν εφαρμόζεται από τον  Δήμο  της Ι.Π. Μεσολογγίου

Ασύστολη και με οργανωμένο σχέδιο η διασπάθιση  των οικονομικών αποθεμάτων του Δήμου μας .

Εν αναμονή των εξελίξεων για το Πρωτοδικείο και διατηρώντας αμείωτο   τον τόνο των διεκδικήσεων μας είμαστε παράλληλα υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε και την πορεία της λειτουργίας του Δήμου  μας .

Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού  για το 2024 είχα επισημάνει την τραγική παράλειψη της μη ενσωμάτωσης  των οικονομικών δεδομένων των καταργούμενων Νομικών προσωπικών του Δήμου μας ήτοι του Πνευματικού Κέντρου , της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του “ΚέντρουΧαρακτικών Τεχνών – Μουσείου Βάσως Κατράκη”.

Ειδικότερα η δημοτική αρχή εσκεμμένως δεν περιέλαβε  τα κονδύλια των εσόδων και των δαπανών των καταργούμενων αυτών  νομικών προσώπων,  ως όφειλε εκ του νόμου και ως όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα το έπραξαν .

Ο λόγος είναι προφανής και εξηγείται διότι με τον τρόπο αυτό μπορεί και προβαίνει  ασύστολα και μάλιστα και πριν την ψήφιση του σε σωρεία δαπανών, οι οποίες αλλιώς δεν θα μπορούσαν να γίνουν. 

Με εικονικά νούμερα η Δημοτική αρχή ψεύδεται έναντι του εαυτού της,  με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των αρπαχτικών της διαθέσεων.

Και το χειρότερο είναι ότι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ….«κρατά φανάρι» σε αυτές τις μεθοδεύσεις και κάνει πλάτες  σε μια  σοβαρή παρεκτροπή  της νομιμότητας  εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών. 

Ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου, που  φέρει  ευθύνη  για την σύνταξη του προϋπολογισμού, ως Δήμαρχος, που η δημοτική αρχή στη θητεία μου έδωσε μάχες για να εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου μας και να παραδώσουμε ένα Δήμο με οικονομική  αυτάρκεια είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω προς κάθε κατεύθυνση  αυτές τις μεθοδεύσεις προς προστασία των δημοτών και για το σκοπό αυτό  κατέθεσα προσφυγή κατά του Προϋπολογισμού με τις δέουσες κοινοποιήσεις .

Καλώ την Δημοτική αρχή ΑΜΕΣΑ να εκλογικέψει τις δαπάνες της, να προβεί σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για την εγγραφή των οικονομικών δεδομένων των Νομικών προσώπων, να πάψει να καταστρατηγεί το νόμο, και να πάψει να σπαταλά το χρήμα των δημοτών.

Εκ του Γραφείου Τύπου Συνδυασμού« Δημιουργικής Ανατροπής»

Κώστας Λύρος

(Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου 2019-2023)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *