Κατηγορίες

Κάλεσμα στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Προς:κυρία και κυρίους βουλευτές του Νομού Αιτωλ/νίας

Αθήνα

Κυρία και κύριοι βουλευτές,

Η ανεπανάληπτη και μοναδική στην παγκόσμια ιστορία, θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων, χάρι της οποίας είμαστε ελεύθεροι, είναι σε όλους γνωστή.

Γνωστή όμως είναι και η τεράστια προσφορά της ιστορικής μας πόλης στα χρόνια της σκλαβιάς, στα γράμματα και την παιδεία, στη δημοσιογραφία και κυρίως στη δικαιοσύνη, αφού εδώ λειτούργησαν και οι 3 θεσμοί της δικαιοσύνης.

Δυστυχώς η πολιτεία αντί να τιμήσει αυτή τη μοναδική προσφορά στη σκλαβωμένη Ελλάδα, με την επαναλειτουργία του Εφετείου, σύμφωνα με την ιστορική επιταγή, το ίδρυσε, με περισσή ασέβεια, σε άλλη πόλη.

Αλλά και σήμερα συνεχίζει την εχθρική συμπεριφορά προς την Ιερή Πόλη του Έθνους, με την υποβάθμιση και ουσιαστική κατάργηση του πρώτου και ιστορικού Πρωτοδικείου της χώρας, όπως φαίνεται καθαρά στο απαράδεκτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Είναι φανερό ότι στο μεγαλύτερο νομό επικρατεί το «δίκαιο του ισχυρότερου» και απαξιώνεται η ιστορία, οι αξίες και οι θεσμοί στο βωμό του μεγαλοϊδεατισμού και της μεγαλομανίας ορισμένων παραγόντων που έχουν σκοπό και στόχο να απογυμνώσουν την ιστορική πόλη μας και πρωτεύουσα του νομού. Και δυστυχώς το επιτυγχάνουν με τη συνδρομή πολιτικών του νομού και τη βοήθεια της κεντρικής εξουσίας. Και σήμερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης που πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας του δικαίου, των αξιών και των θεσμών, με το νομοσχέδιο ικανοποιεί τα ανιστόρητα αιτήματα αυτών των παραγόντων.

Επειδή δεν ανεχόμαστε άλλα “κτυπήματα” εναντίον της πόλης της ιστορίας και της προσφοράς, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε νέα «ΕΞΟΔΟ», όπως τονίσαμε και στον κύριο Πρωθυπουργό.

Γι’ αυτό Σας προτείνουμε να αναλάβετε όλοι μαζί και οι 7 βουλευτές, πρωτοβουλία για κατάθεση τροπολογίας ώστε να παραμείνει κεντρικό στην πρωτεύουσα του Νομού, όπως γίνεται σε όλες τις πρωτεύουσες, το πρώτο και πιο ιστορικό Πρωτοδικείο της πατρίδας μας.

Είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια τροπολογία θα την υπογράψουν και θα την υποστηρίξουν πάρα πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα. Άλλωστε οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο νομό της χώρας επιβάλλουν αυτή την δίκαιη λύση.

Είναι μια κρίσιμη ώρα όπου θα αποδειχθεί ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί αυτής της ιερής πόλης, που είναι το παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας και αποτελεί τιμή για το νομό μας και για την Ελλάδα μας.        

Ι.Π. Μεσολογγίου 17/04/2024

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Φλώρος Λάμπρος, τηλ. 6979713044

Κατσαβός Σταμάτης, τηλ. 6944686250

Σιάμος Κώστας, τηλ. 6953064016

email: foreas.mes@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *