Κατηγορίες

Παγκόσμια πρεμιέρα λυρικής παράστασης με άριες για τον Λόρδο Βύρωνα στην Ι.Π. Μεσολογγίου 

Με μια λυρική παράσταση υψηλού επιπέδου ολοκληρώθηκα οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, ανήμερα της ημέρας του θανάτου του, από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Βυρωνική Εταιρεία, στο κτίριο Χρυσογέλου.

Η σοπράνο Natalia Quiroga Romero και ο βαθύφωνος GustavoVita ερμήνευσαν άριες από τις όπερες «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» και «Ο Κουρσάρος», του Τζουζέπε Βέρντι. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι άριες από την όπερα «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» παρουσιάστηκαν σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Μεσολόγγι, αφού είχαν παραγγελθεί ειδικά για το σκοπό αυτό από τον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τον διευθυντή και ιδρυτή του Ινστιτούτου Roger Michael ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση.

Η εξαιρετική φωνητική απόδοση του οπερατικού ζευγαριού, σε συνδυασμό με το μουσικό και αφηγηματικό μέρος της λυρικής παράστασης, συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό που είχε την τύχη να παρακολουθήσει μια εκδήλωση εξαιρετικού επιπέδου, ταιριαστό φινάλε σε μια σειρά εκδηλώσεων ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα των εορτασμών για τα 198 χρόνια που έχουν παρέλθει από την Έξοδο του Μεσολογγίου, συνεχίζονται σήμερα σε Αθήνα και Μεσολόγγι, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΑΘΗΝΑ

7:30 μ.μ.: «Το Μεσολόγγι στα απομνημονεύματα των αγωνιστών και την ποίηση» Ομιλία από τον Συγγραφέα – Δημοσιογράφο κ. Παντελή Μπουκάλα. Συναυλία από το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου κας Ανθής Γουρουντή. Συμμετέχει η υψίφωνος κα Vivian Dοuglas. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος.

(Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών – Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις» Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

7:00 μ.μ.: «Σύμβολα της Επανάστασης του 1821»

Έκθεση τεκμηρίων «Συλλογής Τρικόγλου» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

(Κτίριο Χρυσογέλου – Οργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας)

8:30 μ.μ.: 6ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης

(Κτίριο Χρυσογέλου – Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης – Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμού Ι.Π. Μεσολογγίου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *