Κατηγορίες

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Φορέα Ελεύθερων Πολιτών ΙΠ Μεσολογγίου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε

«Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου».

Γνωρίζουμε σαν απλοί πολίτες, ότι ο ύψιστος θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος της πατρίδος μας. Πιστεύουμε ότι για να λειτουργεί δημοκρατικά το πολίτευμα πρέπει να εξασφαλίζει και να προστατεύει τα ύψιστα αγαθά που είναι η Ελευθερία, η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, το Δίκαιο, η Ισονομία και Ισοπολιτεία, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και πολλά άλλα. 

Γι’ αυτά τα ύψιστα ιδανικά θυσιάστηκαν οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και με ανεπανάληπτο φωτεινό παράδειγμα «εθελούσιας ομόφωνης θυσίας» αποτελούν μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία.

Εκτός της «παρανοϊκής» αυτής μεγάλης θυσίας σ’ αυτή την πολιορκημένη όλη αναπτύχθηκαν κατά τρόπο θαυμαστό η παιδεία (Παλαμαία Σχολή), τα γράμματα, η δημοσιογραφία και κυρίως η δικαιοσύνη, αφού λειτούργησαν παραδειγματικά και οι 3 βαθμίδες της Δικαιοσύνης που αποτέλεσαν τη βάση για την οργάνωση της δικαιοσύνης στην ελεύθερη Ελλάδα.

Δυστυχώς, η πολιτεία δεν «επαναλειτούργησε» την ανώτατη βαθμίδα, δηλαδή το Εφετείο, όπως είχε χρέος, ίδρυσε μόνο το Πρωτοδικείο της ελεύθερης χώρας, το ιστορικό Πρωτοδικείο του Μεσολογγίου.

Σήμερα έρχεται αυτή η πολιτεία, με νέο νομοσχέδιο και προβαίνει ουσιαστικά στην κατάργηση και αυτού του ιστορικού πρώτο Πρωτοδικείου που έχει έδρα την πρωτεύουσα του Νομού, την Ι.Π. Μεσολογγίου.

Και ενώ σε όλους τους Νομούς τα κεντρικά Πρωτοδικεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες, στο Νομό Αιτωλίας και Ακαρνανίας ακυρώνεται ο θεσμός της πρωτεύουσας και συνεπώς δεν εφαρμόζεται η ισονομία και ισοπολιτεία το 2024 στην Ελληνική Δημοκρατία.

Οι διάφορες δικαιολογίες που προβάλλουν για να δικαιολογήσουν αυτό το ατόπημα, δεν αντέχουν στη λογική αφού τους διαψεύδουν τα πραγματικά γεγονότα που επικρατούν στο μεγάλο Νομό και τα οποία γνωρίζουν.

Πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία μας γίνεται πιο ισχυρή όταν εφαρμόζεται το δίκαιο, η αξιοκρατία και η ισονομία και αναδεικνύεται ο σεβασμός στην ιστορία και στους θεσμούς.

Επειδή στον τεράστιο Νομό μας επικρατούν ειδικές συνθήκες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο Νομό, υπάρχει η δυνατότητα να ιδρυθεί και στην ιστορική πόλη μας, την πρωτεύουσα του Νομού, κεντρικό Πρωτοδικείο.

Γι’ αυτό θα μας επιτρέψετε να Σας υποβάλλουμε παράκληση, όπως με τη διακριτική συμβολή Σας να αποτραπεί αυτό το ιστορικό και κυρίως θεσμικό ατόπημα και τελικά να επικρατήσει το δίκαιο που πηγάζει από την ιστορία και τους θεσμούς.        

Ι.Π. Μεσολογγίου 20/04/2024

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Φλώρος Λάμπρος, τηλ. 6979713044

Κατσαβός Σταμάτης, τηλ. 6944686250

Σιάμος Κώστας, τηλ. 6953064016

email: foreas.mes@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *