Κατηγορίες

Ακρίβεια: «Τσούζει» το πασχαλινό τραπέζι – Στα ύψη οι τιμές σε κρέατα, φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φέτος κατά 6% ακριβότερο – Το 10% θα αγγίξουν οι ανατιμήσεις σε κάποια προϊόντα

Η ακρίβεια γονατίζει τους καταναλωτές που θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για το φετινό πασχαλινό τραπέζι, αφού οι τιμές στα τρόφιμα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι τιμές σε αρνί και κατσίκι θα είναι ανεβασμένες, σε σχέση με πέρυσι ενώ στα ύψη είναι και οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά. «Ευελπιστούμε να μην ξεπεράσει τα 14 ευρώ αλλά εμάς μας παραξενεύουν οι χαμηλές τιμές κάτω του κόστους σε κάποια σημεία πώλησης», είπε Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, εκπρόσωπος Τύπου Συνδέσμου Κρεοπωλών Αττικής.

Όπως εξηγούν οι κρεοπώλες, τα αμνοερίφια πωλούνται από τον κτηνοτρόφο προς 8 ευρώ το κιλό και με το επιπλέον ένα ευρώ που είναι η τιμή του σφαγείου, οι κρεοπώλες αγοράζουν από τους εμπόρους προς 10 ευρώ το κιλό, για να το πουλήσουν στους καταναλωτές 14 ευρώ το λιγότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φέτος κατά 6% ακριβότερο, με τις ανατιμήσεις σε κάποια προϊόντα να αγγίζουν το 10%. 

Παράλληλα από την τιμοληψία του ΙΝΚΑ, προκύπτει ότι, σε ένα εορταστικό τραπέζι 6 έως 8 ατόμων τα προϊόντα που θα συνοδέψουν τον οβελία και φέτος θα είναι ακριβότερα.  Μερικά από αυτά είναι ταφρούτα, τα γλυκά, τα αλκοολούχα ποτά όπως κρασί και μπύρα και τα αναψυκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *