Κατηγορίες

Μεσολόγγι: Η Ολυμπιακή Φλόγα και εκδήλωση προς τιμή του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφου

Η Ολυμπιακή Φλόγα και εκδήλωση προς τιμή του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου την Πέμπτη 25 Απριλίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και τιμά τον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου από την Κύπρο την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πέμπτης, διαμορφώνεται ως εξής:

11:00: Επετειακή Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας καιΑκαρνανίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου και προσκύνημα στον Κήπο των Ηρώων.

Μετά το πέρας της Γενικής Ιερατικής Σύναξης θα ακολουθήσει Πομπή στον Κήπο των Ηρώων συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» και επιμνημόσυνη δέηση.

14:00: Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Κήπος Ηρώων

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπυρίδωνα Β. Διαμαντόπουλο.

Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας.

Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής «PARIS 2024».

Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικού Ύμνου Ελλάδας, Εθνικού Ύμνου Γαλλίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Δημήτρη Τσιάντα.

Επίδοση αναμνηστικού παπύρου του Ολυμπιακού ύμνου στους Εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας.

Χορευτικό δρώμενο από το τμήμα χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια κλασικού χορού κα Άννα Κοκκινάκη.

Συνδιοργάνωση: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

19:00: Το Μεσολόγγι τιμά τους Αδελφοποιημένους Δήμους – Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας ΑιτωλοακαρνανίαςΤιμάται ο Δήμος Μόρφου (Κύπρος) 

Χαιρετισμοί από τους:

Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπυρίδωνα Β. Διαμαντόπουλο.

Δήμαρχο Μόρφου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.

Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.

Καθηγητές κ. Δημήτριο Καινούργιο και κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Η αγκαλιά της Μόρφου». Ανάγνωση ποιημάτων από τις μαθήτριες Ευαγγελία Κορδάτου και Ειρήνη Τσιρόγλου, μέλη της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου

«Τρίτο κουδούνι», σε επιμέλεια της Φιλολόγου κας Ζέτας Λάττα.

Τραγούδια του Κυπριακού Αγώνα και της Ελληνικής Επανάστασης, από τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Νικολάου Μαλιάρα.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά δύο σημαντικές επετείους: την επέτειο απελευθέρωσης της Κύπρου (1η Απριλίου) και την επέτειο της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Στο πλαίσιο των δράσεων της «Επιτροπής για την καλλιέργεια και την προώθηση των σχέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Κύπρο», συμμετέχει στις Εορτές Εξόδου, εκπροσωπούμενο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Δήμος Μόρφου Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *