Κατηγορίες

“Όταν η χημεία γίνεται μαγική και ο χημικός μάγος…”

Της Στέλλας Κοκόλη, Καθηγήτριας Χημείας, MScΙατρική Χημεία

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μια σειρά πειραμάτων απ τον έμπειρο χημικό κ.ΦάνηΝτασιώτη ,υπεύθυνο ΕΚΦΕ. Η επίδειξη πειραμάτων  περιελάμβανε δείκτες όπως φαινολοφθαλεϊνη «για μετατροπή κρασιού σε νερό και αντίστροφα, νερό σε πορτοκαλάδα και αντίστροφα».

Συμπεριφορά διοξειδίου του άνθρακα και κίνδυνοι από την εισπνοή του καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης, αόρατη επιμετάλλωση όπου δημιουργήθηκαν ψεύτικα χρυσά νομίσματα. Μπαλόνι στη σούβλα για αναφορά των ιδιοτήτων των πολυμερών, παραγωγή ελιών με ασκορβικόοξύ και συμβουλές ως προς τις ιδιότητες και τη χρήση του και τέλος εντυπωσιακές καύσεις όπως στα ζελεδάκια!

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, τα έφερε πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες και στη μαγεία των πειραμάτων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ντασιώτη για την αποδοχή της πρόσκλησης και ελπίζουμε σε μια νέα ξανά συνάντηση.

«Κορόνα των επιστημών, θαυματουργή Χημεία,και μέσ’ από τα σκύβαλα στολίδια βγάζεις και πετράδια. Μπορείς τα τίμια να τα πλάσεις με την ατιμία, να βρεις παλμούς ερωτικούς και μέσα στην καρδιά την άδεια»

Κωστής Παλαμάς

Ένα οφειλόμενο ευχαριστώ στον «Μάγο της Χημείας» κ.Φάνη Ντασιώτη, που με ελάχιστη βοήθεια μετέτρεψε το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας σε χώρο επίδειξης πειραμάτων Χημείας και κατάφερε να καθηλώσει καθηγητές και μαθητές για δύο ώρες, κάνοντας τους μαθητές να λατρέψουν την Χημεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *