Κατηγορίες

Απάντηση Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε ανακοίνωση Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Λύρου

Σε απάντηση χθεσινής (24/4/2024) ανακοίνωσης του Δημοτικού Συμβούλου κου Κώστα Λύρου, λεκτέα είναι τα παρακάτω:

Α) Για το θέμα του Πρωτοδικείου στο οποίο αναφέρεστε, σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες διεξάγονται με πολλούς τρόπουςκαι έχουν πλέον όλοι αντιληφθεί την ιδιοτέλεια με την οποία πορεύεστε με αποκλειστικό σκοπό να προσπορίσετε στον εαυτό σας πολιτικά οφέλη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επί της δικής σας θητείας και όταν το θέμα είχε ήδη έρθει στην επικαιρότητα,δεν συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι φυσικά «καταφέρατε» και δεν εκδόθηκε ούτε και το σχετικό ψήφισμα, όπως είχαν ήδη πράξει εκείνο το χρονικό διάστημα οι όμοροι Δήμοι Ξηρομέρου και Ναυπακτίας.

Αντιθέτως, εμείς άμεσα, με την έναρξη της θητείας μας και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 2 Ιανουαρίου 2024, μεριμνήσαμε και εκδόθηκε το απαραίτητο ψήφισμα.

Εκτός αυτού, «κατορθώσαστε» και λάμψατε δια της απουσίας σας από την πάνδημη διαμαρτυρία μας στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Κατά τα άλλα, θέλετε να πιστέψουν οι δημότες ότι δίνετε «σκληρή μάχη»…

Β) Για το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί ντροπή η δημοσίευση μιας προσωπικής στιγμής της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι πασιφανές σε όλους ότι τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν, απ’ όπου κι αν ελήφθησαν, δεν αποτελούν μέρος της συνεδρίασης και φυσικά δεν υπήρχε σχετική άδεια για την βιντεοσκόπηση της Προέδρου, υπαλλήλων του Δήμου ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου, εγείροντας σοβαρό ζήτημα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και παράλληλα αναδεικνύοντας το αδίστακτο των προθέσεών σας.

Επί της ουσίας, και σε κάθε περίπτωση, το συμβάν στο οποίο αναφέρεστε κε Λύρο, αφορά τη διευκρίνιση που ζητά η Πρόεδρος από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου αναφορικά με τηδυνατότητα απομόνωσης των μικροφώνων, εφόσον αυτό χρειαστεί. Φυσικά και σας ενοχλεί αυτό κε Λύρο, μιας και είστε από τους ελάχιστους που αγνοείτε και παραβιάζεται συνεχώς τους κανόνες της συνεδρίασης. Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται με βάση τον ψηφισμένο και σε ισχύ Κανονισμό και όχι σε συνθήκες «μπάχαλου» όπως εσείς επιθυμείτε να εκφυλίζεται η συνεδρίαση, για ευνόητους λόγους. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι όταν απουσιάζετε από τη συνεδρίαση αυτή εξελίσσεται σε εξαιρετικά πολιτισμένο κλίμα μεταξύ όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

Γ) Για το θέμα του Προϋπολογισμού, σας ενημερώνουμε ότι, παρά το γεγονός ότι διετελέσατε Δήμαρχος και οφείλετε να το γνωρίζετε, για το θέμα υπάρχει εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, αποφάσεις συλλογικών οργάνων και έγκριση των σχετικών αποφάσεων από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση της περιοχής μας. Δε νομίζουμε όλες οι παραπάνω αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να «συνωμοτούν» εναντίον της νομιμότητας, όπως κατάπτυστα διατείνεστε.

Σας συνιστούμε λοιπόν να σταματήσετε τους αήθειςχαρακτηρισμούς σας περί παρανομιών στον προϋπολογισμό. Επιπλέον, ενημερώνουμε τους δημότες ότι έχετε προβεί σεένσταση κατά της απόφασης επικύρωσης του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προφανώς και μόνο για ναπροκαλείτε αποπροσανατολισμό και αναστάτωση στην κοινή γνώμη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσετε προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου και στο συμφέρον των δημοτών.

Δεν σκοπεύουμε να σας ακολουθήσουμε στον ολισθηρό κατήφορο της μισαλλοδοξίας και της τοξικότητας στην οποία επενδύετε για να καλύψετε την πανθομολογούμενη πολιτική σας γύμνια. Για εμάς, προέχον είναι η βέλτιστη αντιμετώπιση των ουκ ολίγων προβλημάτων που «κληρονομήσαμε» λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειάς σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *