Κατηγορίες

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Εκπαιδευτηρίων « Παναγία Προυσιώτισσα»: Συγκινητική η τελετή βράβευσης

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024  και ώρα 8.00 μ.μ.στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή βράβευσης του 11ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» , ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον μεγάλο ποιητή Νίκο Γκάτσο.

Ο Διαγωνισμός αυτός «έχει γίνει θεσμός που αναδεικνύει τον τόπο μας και αποδεικνύει ότι παράγουμε πολιτισμό και παρέχουμε παιδεία στους νέους μας», είπε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη των Εκπαιδευτηρίων κ. Μπαλαούρα.

Μέσα σε ένα αποπροσανατολιστικό πολλές φορές κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον που τα φώτα της πνευματικής καλλιέργειας γίνονται όλο και λιγότερα, ο διαγωνισμός αυτός έρχεται να  ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των νέων για τον ποιητικό έμμετρο λόγο, τη δημιουργική γραφή, την ενασχόληση με τη συγγραφή λογοτεχνικού δοκιμιακού κειμένου, αλλά και ευρύτερα να ενθαρρύνει τη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της Ποίησης και να δροσίσει τις νεανικές  ευαίσθητες ψυχές  που διψούν για αλήθεια και όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά, γεγονός που δηλώνει την αναγνωρισιμότητα και το κύρος του διαγωνισμού στην πανελλήνια εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην τελετή βράβευσης ήταν παρόντες διακεκριμένοιπνευματικοί άνθρωποι από το χώρο της εκπαίδευσης όπως Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Ιδιωτικών και Δημόσιων σχολείων και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους διοργανωτές, τους διακριθέντες, αλλά και όλους εν γένει τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τον κ. Κωνσταντίνο Νάκο, Μαθηματικό- Μsc – MA – Mac – Συντονιστή Εκπαίδευσης- ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, τον κ. Δρέλλια Παναγιώτη – Μαθηματικό, 4ο ΓΕΛ Αγρινίου- Πτυχιούχο ΦΠΨ – Μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία, την κ. Σπυρέλη Χρυσούλα – Φιλόλογο – Διδάκτωρ Λογοτεχνίας – Πρώην Σχολική Σύμβουλο – Ποιήτρια , τον κΦώτη Σκληρό, Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου – Παλαμαϊκής Σχολής, τον κ. Νικόλαο Μπακογιάννη, Υπεύθυνο Διοίκησης, Οργάνωσης και Λειτουργίας των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων κ.α  

Τα Εκπαιδευτήρια « Παναγία Προυσιώτισσα»  μάς πρόσφεραν ένα μαγικό ταξίδι  στον χρόνο  και στην ποίηση του Νίκου Γκάτσου έχοντας επιμεληθεί μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά  με μουσικές του Μάνου Χατζηδάκη , θεατρικά δρώμενα και προβολές από τη ζωή του μεγάλου ποιητή, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο που έχουν θέσει στους εκπαιδευτικούς τους στόχους και την ποιότητα των Εκπαιδευτικών και των μαθητών τους. 

Από το Μεσολόγγι βραβεύτηκαν οι μαθήτριες του 1ου και  2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου Αγγελική Χαρίση (Β΄ Βραβείο) και Δήμητρα Παπαδοπούλου ( Α΄ Βραβείο).

Πολλοί από τους διακριθέντες μαθητές διάβασαν αποσπάσματα από τα ποιήματά τους και μοιράστηκαν με το κοινό τη συγκίνησή τους, απευθύνοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς την Οργανωτική Επιτροπή.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες της πόλης μας , Αγγελική Χαρίση και Δήμητρα Παπαδοπούλουγια την προσπάθειά τους και ευχόμαστε και άλλοι μαθητές μας να παρακινηθούν να συμμετέχουν στον επόμενο Διαγωνισμό των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *