Κατηγορίες

«Ναι» ο Μάριος Σαλμάς για νέο δικαστικό χάρτη – Εκ παραδρομής «παρών» στο άρθρο 6

Με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. 

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, που ψήφισε «παρών» στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, απέστειλε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης επιστολή στην οποία διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 72α του κανονισμού της Βουλής, η ψήφος του στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη είναι «ναι» και ότι εκ παραδρομής ψήφισε «παρών».

Σημειώνεται ότι το άρθρο 6, για το οποίο ο κ. Μάριος Σαλμάς ψήφισε αρχικά «παρών», περιλαμβάνει τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας. Όπως είναι γνωστό στον νομό Αιτωλοακαρνανίας είχαν εκδηλωθεί οι περισσότερες αντιδράσεις για το κυβερνητικό σχέδιο λόγω της υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.

Ο κ. Σαλμάς μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε πως αν ήθελε να καταψηφίσει το άρθρο 6, θα το είχε πράξει όπως έκανε και στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμως παρέπεμπαν στη δήλωση του κ. Σαλμά, κάνοντας λόγο περί λάθους. Πλην όμως, στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρξε η αίσθηση ότι ο έμπειρος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας «φλέρταρε» με ένα «ελεγχόμενο αντάρτικο», για ένα ζήτημα που «καίει» την εκλογική του περιφέρεια. Συνεπώς, μόλις διαπιστώθηκε το «παρών» που ψήφισε, έλαβε άμεσα τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου για να προβεί στις δέουσες ενέργειες αποκατάστασης, όπερ και εγένετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *