Κατηγορίες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΑΧΕΛΩΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Οι νεότερες φωτογραφίες από τη γέφυρα του Αχελώου στην Κατοχή, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών.

Για τη γέφυρα, που μετρά πάνω από 60 χρόνια ζωής, υπάρχουν εύλογα ερωτηματικά, καθώς είναι εμφανέστατο ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και σε κάποια σημεία έχει αποκαλυφθεί και ο οπλισμός της.

Όπως συμβαίνει και πολλές άλλες γέφυρες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ερωτήματα όπως το σε ποια κατάσταση βρίσκεται η στατικότητά τους και η αντοχή τους, αν δέχθηκαν ποτέ δομική συντήρηση και σε τι βαθμό, μέχρι σήμερα δεν έχουν απάντηση.

Μέσω του Εθνικού Μητρώου Υποδομών, που δημιουργείται μέσω του ΤΕΕ κεντρικά για όλη τη χώρα, θα δοθούν οι απαντήσεις και θα μπει σε μια σειρά το πρόβλημα της διαχείρισης και συντήρησης των υποδομών. Ωστόσο μέχρι τότε, σε περιπτώσεις όπως η γέφυρα του Αχελώου στην Κατοχή, θα πρέπει από τους αρμοδίους να υπάρξουν απαντήσεις. Γι’ αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Screenshot

Με πρόσφατα τα παραδείγματα της κατάρρευσης το 2021 της σιδηροδρομικής και της οδικής γέφυρας στον Εύηνο, το μόνο βέβαιο δεν υπάρχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην Κατοχή, μιλάμε για μια γέφυρα τόσο παλιά, που είναι μονής κατεύθυνσης και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μιλάμε για την κατασκευή νέας γέφυρας διπλής κατεύθυνσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κυκλοφοριακού φόρτου, που έχουν δημιουργηθεί όχι σήμερα, αλλά εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Δυστυχώς όμως αντ’ αυτού το ζητούμενο είναι αν η γέφυρα είναι ασφαλής και για πόσο ακόμη θα είναι…

agrinioculture.gr

📷 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *